HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Ağustos 2023 Salı Saat: 12:49

“GRAMAJ STANDARDI GETİRİLMELİ”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Özellikle gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerindeki fiyat artışlarından dolayı piyasadaki bazı üreticiler kâr marjlarını artırmak için bu ürünlerin gramajını düşürerek tüketiciyi ya
“GRAMAJ STANDARDI GETİRİLMELİ”

Bazı ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyat aynı tutularak gizli zam yapıldığına dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Özellikle gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerindeki fiyat artışlarından dolayı piyasadaki bazı üreticiler kâr marjlarını artırmak için bu ürünlerin gramajını düşürerek tüketiciyi yanıltıyor. Bunu tek bir üründe değil milyonlarca üründe yaparak büyük kazançlar elde ediyorlar. Tüketici aslında daha az ürün aldığının farkında olmadan aynı miktarda para ödüyor. Bir nevi gizli zam yaparak tüketiciyi mağdur ediyorlar. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken bu tarz gramaj hilelerine mutlaka dikkat etmeli. Ayrıca, bir hile veya haksız uygulamaya maruz kaldığında yasal haklarını korumalı” dedi.

-“GRAMAJ STANDARTI BİLİNÇLİ ALIŞVERİŞE İMKÂN SAĞLAR”

Daha adil ve güvenli alışveriş yapabilmek için temizlik ve kişisel bakım ürünlerine gramaj standardı getirilmesi gerektiğine söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerine gramaj standardının getirilmesi alışveriş yaparken ürünlerin daha doğru değerlendirilmesine ve daha bilinçli alışveriş yapılmasına imkân sağlar. Ayrıca bu standartlar tüm üreticileri belirli bir ürün için ortalama fiyat skalası belirlemeye yönlendirir. Bu da adil bir rekabet ortamı oluşturur ve ürünlerin içeriğine dayalı olarak fiyatlandırılmasına olanak tanır. Dolayısıyla kalite ve fiyat arasındaki denge daha düzenli hale gelir ve tüketicilere daha fazla seçenek sunulur. Bu sebeple gıda ve zorunlu tüketim malları başta olmak üzere A’dan Z’ye varana kadar tüm ürünlere yasal çerçevede gramaj standardı getirilmeli. Ayrıyeten bu standartlar sağlık ve beslenme konusunda da önemli bir işleve sahip. Çünkü ambalajlardaki net gramaj bilgileri, tüketicilerin alım yaptıkları ürünlerin içerdiği kalori, besin değeri ve diğer özellikleri daha iyi anlamalarını sağlar. Bu standartlar piyasada yasal düzenlemelerin takibini ve denetimini de kolaylaştırarak başta gıda ve temizlik olmak üzere üretim endüstrisinin daha verimli ve sürdürülebilir olmasını da imkan tanır” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “GRAMAJ, STANDARDI, GETİRİLMELİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız