HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ağustos 2023 Pazar Saat: 13:02

TMO ALIMLARA BAŞLIYOR

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretilen illerde 60'a yakın noktada 28 Ağustos itibari ile alımlara başlayacaklarını söyledi.
TMO ALIMLARA BAŞLIYOR

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretilen illerde 60'a yakın noktada 28 Ağustos itibari ile alımlara başlayacaklarını söyledi.

Güldal, bu yıl Giresun kalite fındığın 84 lira, levant kalite fındığın 82,5 lira, sivri fındığın ise 80 liradan alacaklarını belirtti.

Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretilen ve fındık bölgesi olan illerimizde her yıl olduğu gibi 60'a yakın alım noktasını hazır hale getirdiklerini belirten Güldal, fındığını TMO’ya vermek isteyen üreticilere uyarılarda bulunarak rutubetli fındık sorunuyla her yıl hasat başında karşılaştıklarına dikkati çekti. Güldal, havaların yağışlı gittiğini, bundan dolayı üreticilere fındıklarını iyice kuruduğundan emin olduktan sonra TMO'ya getirmeleri çağrısında da bulundu.

Alımların “Randevu” ile yapılacağını kaydeden Güldal, alım esnasında üreticilerin sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini aşağıda belirtilen kriterlere uygun şekilde hazırlayarak alım açılış tarihine göre alım noktalarına getirmelerini istedi.

         Alım şartlarını da açıklayan Güldal, şunları söyledi: “Kabuklu fındık alım esasları; Rutubet oranı %6,5’e kadar, Sağlam iç fındık oranı %40 ve üzeri,

Buruşuk iç fındık oranı %10 ve altı, Çürük ve bozuk iç fındık oranı %5 ve altı,

Yabancı madde oranı (taş, toprak vb.) %0,5 ve altı, Çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı %10 ve altı, Haşere tahribatı oranı %3 ve altı olan ve canlı haşere içermeyen tüm fındıklar satın alınacaktır. Eski yıl mahsulü ve eski ile yeni yıl mahsullerinin karışımı olan ürünler kesinlikle satın alınmayacaktır. Bunların yanında üreticilerimizin TMO’ya ürün teslim ederken sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini iyi kurutmaya azami özen göstermeleri yukarıda belirtilen satın alma kriterlerine göre ürünlerini hazırlamaları gerekmektedir.”

         Güldal ayrıca üreticilerin ürün bedellerini 30 gün içerisinde banka hesaplarına aktaracaklarını da sözlerine ekledi.

 

Anahtar Kelimeler : TMO, ALIMLARA, BAŞLIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız