HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ağustos 2023 Pazar Saat: 13:20

“ARKEOLOJİ MÜZESİ KURULMALI”

Ordu Genç İş İnsanları Derneği (OGİD) ve DOKASİFED Başkanı Samet Aktaş, Ordu'yu zengin tarihine uygun şekilde temsil edecek bir Arkeoloji Müzesi'nin kurulması çağrısında bulundu.
“ARKEOLOJİ MÜZESİ KURULMALI”

Ordu Genç İş İnsanları Derneği (OGİD) ve DOKASİFED Başkanı Samet Aktaş, Ordu'yu zengin tarihine uygun şekilde temsil edecek bir Arkeoloji Müzesi'nin kurulması çağrısında bulundu.

2 bin 100 yıllık ana tanrıça 'Kibele' heykelinin restore çalışmaları tamamlandı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, Ordu'da arkeoloji müzesi olmadığı için heykelin Ordu'ya getirilmediğini belirterek, heykelin İstanbul’da sergilenmesi için teklif geldiğini söyledi.

KİBELE MÜZESİNİ BEKLİYOR

Prof. Dr. Şenyurt, "Kibele heykelinin restorasyonu İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde bitti. Eksik olan parçaları tamamlandı. En son sergileneceği yer de birleştirilecek ve sergiye sunulacak. Kibele gibi bir heykeli koyabilecek, onun ağırlığını taşıyabilecek bir müze yok. İstanbul Arkeoloji Müzesi, heykeli İstanbul'da sergilemek istedi. Heykelin orada sergilenmeye başlamasının ardından Ordu'ya getirilmesi çok zor olacağı için şu anlık bu teklif rafa kaldırıldı. O yüzden heykel, laboratuvarda Ordu’ya bir müze yapılmasını bekliyor” dedi.

TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Ordu Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Altuğ Sönmez, Ordu'nun zengin tarihi geçmişinin daha geniş kitlelere tanıtılması ve kültürel mirasın korunması amacıyla böyle bir müzenin şehirde hayata geçirilmesinin önemini vurguladı.

Sönmez, Ordu'ya kurulacak bir Arkeoloji Müzesi'nin şehrin tarihine değer katacağını, aynı zamanda turizme de büyük katkı sağlayacağını belirtti. Sönmez, " Bu şansı kaçıramayız. Ordu’da arkeoloji açısından müthiş bir potansiyel var. Kibele Heykeli, Türkiye’nin yerinde bulunan ilk mermer heykeli. Böyle bir tarihi eser müzesinin olmadığı için sergilenememesi, Ordu için büyük bir kayıp. Artık Arkeoloji müzesi yapılmasının vakti geldi. Ordu’da Ana Tanrıça Kibele heykelinin sergileneceği bir müze, milyonlarca turisti Ordu’ya çekecektir ve bu mirasın gözler önüne çıkmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmalarının önemini vurgulayan DOKASİFED Başkanı Samet Aktaş,” Kültürel mirasımız olan Kurul Kalesi’ndeki çalışmalar için daha fazla ödenek ayrılması gerekiyor. Yapılan çalışmalar tarihi değer açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : “ARKEOLOJİ, MÜZESİ, KURULMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız