HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ağustos 2023 Pazar Saat: 14:33

COŞKUN: AİLENİZE ÖNEM VERİN

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, ailenin Türk milleti için çok önemli olduğunu söyledi.
COŞKUN: AİLENİZE ÖNEM VERİN

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, ailenin Türk milleti için çok önemli olduğunu söyledi.

Türklerde aile toplumun ve âli Devletin temeli olarak görüldüğünü belirten Coşkun, “Aile, toplumun sağlam temeller üzerine oturmasında en önemli rolü oynar. Aile aynı zamanda Türk milletinin güç merkezini de oluşturur” dedi.

Aile, Türk Devletinin de en küçük örneği olup, aynı zamanda Devlet olmanın da başlangıcıdır diyen Coşkun, Bundan dolayı Türkler güçlü orduları ve sağlam aile yapıları sayesinde tarih boyunca varlıklarını nesillerce sürdürmüşlerdir.

Türk ailesi İslamiyet’ten önceki dönemde tarihte, karı, koca ve çocuklardan oluşan çekirdek aile şeklinde ve etrafında güçlü bir akraba topluluğu olarak yer almıştır. Eski Türklerden itibaren çocuklar aile için değerlidir. Oğlanı yetiştirmek babanın görevi iken, kızı yetiştirmek annenin görevidir.

Türklerde aile kalabalıklığı ve birbirlerine olan tutkunlukları, akrabalık esasına göre önem kazanmaktadır” diye konuştu.

Türklerin tarih boyunca kadınlarına büyük değer verdiğini belirten Coşkun şunları söyledi: “Aile yapısı eski kaynaklarda oguş olarak geçmektedir. Ailelerin bir araya gelmesiyle urug denilen aileler birliği yani oba meydana gelmiştir. Urugların bir araya gelmesiyle bod (boy, kabile), bodun (boylar birliği) ve il (devlet) oluşmuştur.

Türkler belirli bir düzen içinde akrabalarıyla bir arada yaşamışlardır. Bu durum Türklerin sosyal hayatında birlik ve dayanışma içinde olduklarını göstermektedir.

Boyların başında dayanışmayı güçlendiren, hak ve adaleti gözeten, boy’un menfaatlerini koruyan, silahlı güç kullanmaya yetkili beyler vardır.

Erkek otoritesine dayanan ataerkil aile yapısı eski Türk toplumunda görülmektedir. Buna rağmen ailede annenin de önemli bir söz hakkı vardır. Türkler tarih boyunca kadınlarına büyük değer vermişlerdir.

Bu kadar dış düşmana, bu kadar hain’e rağmen, yüce Devletimizin bu denli güçlü ve ayakta kalmasının tek bir nedeni vardır: Güçlü aile yapımız. Ailenize önem verin ve ellerini hiç bırakmayın!”

Anahtar Kelimeler : COŞKUN:, AİLENİZE, ÖNEM, VERİN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız