HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ağustos 2023 Pazartesi Saat: 12:58

KIZILAY’DAN KKTC’YE MOBİL İKRAM ARACI DESTEĞİ

Dünya genelindeki daimi temsilcilikleriyle ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Türk Kızılay, KKTC’de bulunan delegasyonu aracılılığıyla da hazırladığı mobil ikram aracını Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Derneği’ne (KKTKD) teslim e
KIZILAY’DAN KKTC’YE MOBİL İKRAM ARACI DESTEĞİ

Dünya genelindeki daimi temsilcilikleriyle ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Türk Kızılay, KKTC’de bulunan delegasyonu aracılılığıyla da hazırladığı mobil ikram aracını Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Derneği’ne (KKTKD) teslim etti. KKTC’ye ziyaret gerçekleştiren Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve KKTKD Başkanı Sezai Sezen ile bir araya gelerek yeni yardım projeleri konusunda fikir alışverişinde bulundu.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ihtiyaç sahiplerine yönelik yıl boyunca yardım faaliyetleri yürüten Türk Kızılay, bir yandan da ülkenin ulusal yardım kuruluşu Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Derneği’ne kapasite artırımı desteği veriyor. Afet kapasitesi için de mobil ikram aracı hazırlayan Türk Kızılay, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde düzenlediği bir organizasyonla bu aracı Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Derneği Başkanı Sezai Sezen’e teslim etti. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'nde düzenlenen programa, Büyükelçi Metin Feyzioğlu, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can ile Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük katıldı. Mobil ikram aracı ile ilgili bilgi alan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, aracın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) hayırlı olmasını diledi.
 
Programın ardından Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ve beraberindeki heyet KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü. Tatar, Türk Kızılay’ın, Kıbrıs Türkü'nün zor günlerinde her zaman yanında olduğunu ifade ederek, 1974 öncesi mücadele yıllarında, çadırlarda yaşamak zorunda kalan Kıbrıs Türkleri için Türk Kızılay’ın Kıbrıs'taki Kızılay ile önemli iş birlikleri gerçekleştirdiğini kaydetti. Yılmaz da ziyarette yaptığı konuşmada göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretlerini KKTC'ye yaptıklarını belirterek Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı'na bir mobil aracı devrettiklerini ve KKTC’de Genç Kızılay oluşturup 6 ayda bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.
 
Türk Kızılay heyeti Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Merkezinde Genel Başkan Sezai Sezen ile de bir araya geldi. Başkent Lefkoşa'daki temaslarını devam eden Türk Kızılay heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı kan bağış faaliyetlerini de yerinde inceledi.

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY’DAN, KKTC’YE, MOBİL, İKRAM, ARACI, DESTEĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız