HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ağustos 2023 Pazartesi Saat: 14:33

PERŞEMBE’NİN YOL VE SU SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesiyle Ordu’da dev alt ve üstyapı çalışmaları yapıldı. Sakin şehir Perşembe’de de özellikle yol ve su yatırımları ile 4,5 yılda önemli çalışmalara imza atıldı.   Tarımdan teknol
PERŞEMBE’NİN YOL VE SU SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesiyle Ordu’da dev alt ve üstyapı çalışmaları yapıldı. Sakin şehir Perşembe’de de özellikle yol ve su yatırımları ile 4,5 yılda önemli çalışmalara imza atıldı.

 

Tarımdan teknolojiye, turizmden enerjiye kadar birçok dalda Ordu’da çalışma yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi, alt ve üstyapı çalışmaları ile de şehrin geleceğini garanti altına alıyor. 4,5 yıllık süreç içerisinde 19 ilçede seferberlik ilan eden Büyükşehir Belediyesi sakin şehir ünvanına sahip Perşembe’de yol ve su sorununu en aza indirdi.

 

58 BİN 571 METRE İÇME SUYU HATTI

 

 

Vatandaşların temiz ve sağlıklı suya ulaşımı için Perşembe ilçesinde çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, zorlu arazi şartlarına rağmen yaklaşık 58 bin 571 metre uzunluğunda içme suyu hattı çalışması, 3 adet içme suyu deposu, 2 adet su alma yapısı inşa etti.

 

9 bin 10 metre kanalizasyon hattı çalışması yapan OSKİ ekipleri, muhtemel kuraklık ve içme suyu sorununa karşı ise ilçenin değişik noktalarında 2 adet gölet çalışmasını hayata geçirdi. Öte yandan yeni su kaynakları için 2 adet sondaj çalışması ile suya ulaşan ekipler, suyu içme suyu deposu vasıtasıyla şebekeye aktarmaya başladı.

 

 

137 KİLOMETRE ASFALT VE BETON YOL

 

 

Ayrıca dağınık yerleşimin görüldüğü Perşembe ilçesinde önemli yol çalışmalarına da imza atıldı. İlçede yapılan ulaşım yatırımları sonrası, birçok mahalle ve grup yolu asfalt ve betonla buluştu.

 

Bu kapsamda Perşembe’de 4,5 yılda 137 kilometre sıcak asfalt başta olmak üzere emülsiyon (sathi asfalt) kaplama ve beton yol çalışması yapılırken 17 kilometre uzunluğunda yeni yol açma ve yol genişletme çalışması gerçekleştirildi.

 

Yine bu süre içerisinde 5 bin 762 metre yağmursuyu hattı, 134 metre menfez, 2 bin 781 metreküp taş duvar ile 3 bin 69 metrekare kaldırım çalışmaları tamamlanarak hizmete alındı.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : PERŞEMBE’NİN, YOL, VE, SU, SORUNLARI, ÇÖZÜLÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız