HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Ağustos 2023 Salı Saat: 11:22

“FINDIK FİYATI DAHA İYİ OLACAK”

Meşebükü mahallesi Fatsa Aybastı karayolu kenarına açılan 10 bin ton kapasiteli alım gerçekleştirilen TMO depoları gerçekleşen açılış ile resmen hizmete girdi.  Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Türkiye Ziraat Odaları Birl
“FINDIK FİYATI DAHA İYİ OLACAK”

Meşebükü mahallesi Fatsa Aybastı karayolu kenarına açılan 10 bin ton kapasiteli alım gerçekleştirilen TMO depoları gerçekleşen açılış ile resmen hizmete girdi. 

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, TMO Bölge sorumlusu Yusuf Akay, İlçe Tarım Müdürü Vedat Aydoğan, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu ve fındık üreticileri katıldı. 

“TMO ÜRETİCİYİ SERBEST PİYASADA KORUMAK AMACIYLA MÜDAHALE ALIMI GERÇEKLEŞTİRİYOR”

Açılışta konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yeni sezonun ilk fındık alımını bugün yeni TMO Depolarında gerçekleştirdiklerini belirterek, “Üreticilerimizin büyük bir rağbeti var. Randevu sistemleri yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor fakat özellikle Toprak Mahsulleri Ofisi'nin müdahale alım fiyatını açıkladıktan sonra serbest piyasa fiyatlarındaki hareketliliğin, üreticilerimizin TMO’ya olan rağbetin de biraz azalttığını görüyoruz. Biz piyasada ilk etapta 65 liralara da konuşulan fiyatlar bugünlerde 75 liraya kadar geldi. Toprak Mahsulleri Ofisi, uzun yıllardır her zaman üreticinin yanında olmak için bölgede regülatör görevi görerek, üreticiyi serbest piyasa şartlarında korumak amacıyla müdahale alım fiyatı gibi müdahale alımı gerçekleştiriyor.” dedi.

Fatsa'da yeni yapılan TMO depo sahasında yaklaşık 10 bin ton kapasiteli bir alım gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Kibar, “Bu yıl özellikle fındıkta mevsim şartlarından kaynaklı biraz rekolte düşüklüğü bekleniyor. Aşırı sıcaklardan kaynaklı ve özellikle kahverengi kokarca zararlısından kaynaklı maalesef üreticilerimiz bahçesinden beklediği fındığı alamıyor. Gerek rekolte, gerek fındığın çürük oranına gerekse de fındık fiyatına etki eden durumlar ortaya çıkıyor. Buna karşılık gerçekleşen rekoltenin ilerleyen günlerde de fındığın fiyatına daha olumlu yönde etki edeceğine inanıyorum.” diye konuştu. 

“ÜRETİCİLERİMİZE BOL VE BEREKETLİ BİR HASAT HARMAN SEZONU DİLİYORUM”

Her fındık hasat sezonu öncesinde mutlaka fındık fiyatlarının bu bölgenin en önemli gündemlerinden bir tanesi olduğunu sözlerine ekleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Özellikle bu yıl enflasyondan kaynaklı üreticilerimizin fiyat beklentisinin tam net olarak ortaya çıkması mümkün olmadı ama görüyoruz ki ülke tarihimizin en büyük afetlerinden birini gerçekleştirdiğimiz bu günlerde bile devletimiz üreticinin yanında olduğunu ve alım fiyatı belirleyerek sahada olduğunu belirtmişti. Ülke tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız, böylesine derin acılar yaşadığımız bir yılda üreticinin yanında olduğunu, TMO’nun müdahale alımıyla tekrar devletimiz göstermiştir. Daha iyi olabilir mi? Mutlaka bunun da konuşulacağı alanlar vardır. Ama beklenilen rekoltenin çıkmıyor olması üreticinin tabii ki fiyat beklentisini de artırılmasına vesile oldu. İnşallah ilerleyen günlerde üreticinin de mutlu olacağı Toprak Mahsulleri Ofisi'nin müdahale alımının ne denli kıymetli olduğunun ortaya çıkacağı bir dönem göreceğimize inanıyorum. Üreticilerimize bol ve Bereketli bir hasat harman sezonu diliyorum.

 

Anahtar Kelimeler : “FINDIK, FİYATI, DAHA, İYİ, OLACAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız