HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Ağustos 2023 Salı Saat: 14:17

KOÇ: 30 AĞUSTOS, ZAFER DESTANININ YAZILDIĞI GÜNDÜR

TEÇ SEN Ordu Şubesi Başkanı Nihat Koç, 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yılında mesaj yayımladı. Başkan Koç, mesajında; “Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen, yayılmacı ve istilacı güçlere karşı; kadınıyla, çocuğuyla, or
KOÇ: 30 AĞUSTOS, ZAFER DESTANININ YAZILDIĞI GÜNDÜR

TEÇ SEN Ordu Şubesi Başkanı Nihat Koç, 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yılında mesaj yayımladı. Başkan Koç, mesajında; “Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen, yayılmacı ve istilacı güçlere karşı; kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaş ve ulusal benliğini kurtardığı ve zafer destanını yazdığı bir gündür” dedi.

Koç, açıklamasında; “Bugün, 101 yıl önce 1922 yılında Kocatepe’de, Dumlupınar’da, Afyon Ovası’nda sırtında mermi taşıyanların, silahını kapıp cepheye koşanların, haksızlığa, zulme, esarete karşı mücadele edenlerin ve ebedi başkomutan Mustafa Kemal'in ilk hedef olarak gösterdiği Akdeniz'e doğru ileri koşanların sel olup İzmir'e aktığı bir gündür” diye konuştu.

Başkan Koç, mesajının devamında ise; ”30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen, yayılmacı ve istilacı güçlere karşı; kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaş ve ulusal benliğini kurtardığı ve zafer destanını yazdığı bir gündür. Ulusumuzun tarihi, her sayfası altın harflerle yazılmış destanlarla doludur.

Bu destanların yazarları; Niğbolu’da, Çaldıran’da, Mohaç’ta, Çanakkale’de, Kahramanmaraş’ta, İnönü’de, Sakarya’da, Afyon’da ve İzmir’de bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş kahraman şehitlerimiz ile kıymetli gazilerimizdir. Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak, bu zaferle ne kadar övünsek azdır.

Çünkü her evresiyle düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk milletinin ve bağrından çıkardığı ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığını bir kez daha kanıtlamıştır” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : KOÇ:, 30, AĞUSTOS, ZAFER, DESTANININ, YAZILDIĞI, GÜNDÜR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız