HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Ağustos 2023 Salı Saat: 14:29

YILMAZ: CUMHURİYETİMİZ EN KIYMETLİ HAZİNEMİZDİR

Türkiye Kamu-Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. “Bundan 101 yıl önce dünyanın medeni olarak kabul edilen devletlerine karşı verdiğimiz muhteşem mücadele, bu top
YILMAZ: CUMHURİYETİMİZ EN KIYMETLİ HAZİNEMİZDİR

Türkiye Kamu-Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

“Bundan 101 yıl önce dünyanın medeni olarak kabul edilen devletlerine karşı verdiğimiz muhteşem mücadele, bu topraklarda kıyamete dek yaşayacağımızın tescili, geleceğimize dair hiç dinmeyen umudumuzun kaynağıdır” diyen Başkan Yılmaz, “Bu büyük mücadele sonunda yeşerttiğimiz cumhuriyetimiz en kıymetli hazinemizdir” dedi. 

Başkan Yılmaz, mesajında şu satırlara yer verdi; "Tarihimizin en önemli zaferlerini elde ettiğimiz Türk’ün kutlu ayı Ağustos, bu toprakların Türk yurdu olduğunu tescilleyen, Türk milletini Anadolu’dan çıkarmak hevesiyle yüzyıllardır her türlü kirli oyunu sahneleyen şer güçleri dize getirip, küllerimizden yepyeni bir devlet kurduğumuz 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıldönümünü coşku ve gururla kutlamaktayız. 

26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi ile kapılarını açtığımız ve vatan yaptığımız bu topraklarda, Türk tarihinin belki de en anlamlı ve en önemli zaferi, 26 Ağustos günü başlayıp 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar’da, Mustafa Kemal Atatürk komutasında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir. 

30 Ağustos; yaklaşık bin yıl boyunca bizleri bu topraklardan kazıyıp atmak için bir araya gelen güçlere Türk milletinin verdiği tarihî cevabın adı; 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’le başlayan Türk hâkimiyetinin bir kez daha perçinlendiği ve Anadolu’nun kadim ve ebedi Türk yurdu olduğunun tescil edildiği gündür. 30 Ağustos; bir milletin imkânsızlıklar içinde işgale ve kıyıma karşı şahlanarak “Bu topraklarda sınırlar kalemle değil kanla çizilir” dediği gündür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele, Büyük Taarruz ve Meydan Muharebesi sonucunda işgal kuvvetleri topraklarımızdan kalıcı olarak atılmış, bağımsızlığımız bu eşsiz zaferle taçlanmıştır. 

Kazandığımız bu zafer, Türk Milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlendiğini, hiçbir şer odağının ne şekilde olursa olsun birlik ve bütünlüğümüzü elimizden alamayacağının göstergesi olmuştur.  

30 Ağustos Türk milletinin zulme, işgale, esarete, teslimiyete karşı topyekûn haykırışı, birliğimiz ve beraberliğimizin karşısında yedi düvelin duramayacağının ispatı ve Türk Milletinin kutlu yürüyüşünün en somut sembollerinden biridir.

101 yıl önce dünyanın medeni olarak kabul edilen devletlerine karşı verdiğimiz bu muhteşem mücadele, bu topraklarda kıyamete dek yaşayacağımızın tescili, geleceğimize dair hiç dinmeyen umudumuzun kaynağıdır. Bu büyük mücadele sonunda yeşerttiğimiz cumhuriyetimiz en kıymetli hazinemizdir. 

Bu vesile ile bizlere Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan ve kahraman askerlerine; üzerinde gurur içinde ve özgürce yaşadığımız Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına; vatanımız, bağımsızlığımız ve geleceğimiz uğruna canlarını ortaya koyan bütün gazi ve şehitlerimize minnettarız.  Onların emanetlerini kutsal bilip canımız pahasına sahip çıkacağımıza dair söz veririz.

Şehitlerimizin ruhları şad; milletimizin Zafer Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız