HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Ağustos 2023 Perşembe Saat: 13:07

“CUMHURBAŞKANIMIZ ÜRETİCİLERİMİZE SAHİP ÇIKMIŞTIR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Ünye’deki fındık alım merkezini ziyaret etti. Ünye’de fındık alımının sorunsuz bir şekilde başladığına dikkat çeken Başkan Tavlı, “Bölgemizde fındık ürünü
“CUMHURBAŞKANIMIZ ÜRETİCİLERİMİZE SAHİP ÇIKMIŞTIR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Ünye’deki fındık alım merkezini ziyaret etti. Ünye’de fındık alımının sorunsuz bir şekilde başladığına dikkat çeken Başkan Tavlı, “Bölgemizde fındık ürünümüzün fiyat garantörü olan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Ünye Alım Merkezini ziyaret ettik. Bugün itibariyle fındık alımları başladı. Üreticilerimizin her zaman yanında olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim Yumaklı’ya şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ünye’de 2023 yılı fındık hasadı devam ederken Toprak Mahsulleri Ofisi yeni sezonun ilk ürün alımını bugün gerçekleştirdi. TMO Ünye Alım merkezini Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Tarım ve Orman Müdürü ferda Yıldırım ve Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ziyaret ederek alım süreciyle ilgili TMO Ordu Şube Müdürü Yusuf Akay’dan bilgi aldı.

2023 yılının ilk ürünlerinin randımanı hem üreticiyi hem de TMO yetkililerini memnun etti. Yapılan incelemeler sonucu TMO’ya fındık getiren üreticinin fındık randımanı 54 olarak belirlendi. Alınan numunelerin incelenmesinin ardından fındık alımı gerçekleştirildi.

Fındık alım süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “ Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim Yumaklı’ya üreticilerimize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımız fındık üreticisini iktidarda olduğu dönemde hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Bu dönemde de aynı şekilde üreticilerin yanında olarak en iyi fiyatı vererek mağduriyet yaşanmadan ürünün değerlendirilmesini sağlamıştır. Serbest piyasada alım-satımlar başlamıştı. Bugün itibariyle de TMO fındık alımına başladı. Ofise ürününü getiren üreticilerimiz hem randımandan hem de fındık fiyatından memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Ürününü temiz ve bakımlı bir şekilde getiren üreticilerimiz randımanlarının da iyi geldiğine şahit oluyor. Alımlarda herhangi bir sıkıntı ve mağduriyet yaşanması söz konusu değil. Üreticilerimiz günü ve sırası geldiğinde ürünlerini TMO’ya verebilirler. 2023 yılı fındık sezonunun hem üreticilerimize hem de bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SARIKAHRAMAN “İYİ ÜRÜN İYİ FİYAT DEMEKTİR”

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman da alım süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “Fındık ürünü hem serbest piyasada hem de TMO’da işlem görmeye başladı. Bugün gördük ki iyi ürün, iyi bakım, iyi fiyat ediyor. Vatandaşımızın iyi bakımını yaptığı fındık 54 randıman gelerek 90 TL seviyelerinde getirisi olacak. Yeni sezon Ünye çiftçimize hayırlı olsun” diye konuştu

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız