HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Eylül 2023 Cuma Saat: 09:51

‘VİRA BİSMİLLAH’

Ordu’da 460 ruhsatlı balıkçı teknesi Perşembe Balıkçı Barınağında düzenlenen törenle denize açıldı. Ordu nüfusuna kayıtlı 7 Bin 500 kişi ise ülke genelinde diğer balıkçı teknelerinde çalışarak, 2023-2024 sezonuna başlamış
‘VİRA BİSMİLLAH’

Ordu’da 460 ruhsatlı balıkçı teknesi Perşembe Balıkçı Barınağında düzenlenen törenle denize açıldı. Ordu nüfusuna kayıtlı 7 Bin 500 kişi ise ülke genelinde diğer balıkçı teknelerinde çalışarak, 2023-2024 sezonuna başlamış olacaklar.

Türkiye genelinde 1 Eylül’de başlayan yeni av sezonu için dün gece balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek sezonu açtı.

Trol ve gırgır ile balık avcılığında 15 Nisan’da başlayan yasak dönemi 1 Eylül itibarıyla sona erdi.

'Vira Bismillah' diyerek denize açılan ve aylar öncesinden başladıkları teknelerin ve ağların hazırlıklarını tamamlayan Balıkçılar, 1 Eylül avlanma sezonu öncesi palamut balığının görünmediğini, hamsi, istavrit ve çinekop da ise işaretlerin iyi olduğunu söylediler.

Sezonun başlaması ile birlikte iri ve bol hamsi avlamayı beklediklerini kaydeden Ordulu balıkçılar, "Geçen yıl palamut balığı çok boldu. İnşallah yine balıkçılara rızık olacağını düşünüyoruz. Hamsi işaretleri bu yıl çok iyi. Sezonda palamut olmasa bile hamsi yılı olacağından eminiz. Bu sezon iri boy hamsi avlamaya başlayacağız ve halkımıza taze balık yedireceğiz” dediler.

Bu arada İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasağının sona erdiğini belirterek, mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığının serbest olduğunu açıkladı.

Yılmaz, Karadeniz'de Ordu İli Ünye İlçesi Taşkana Burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı, İlimiz karasularında kum midyesi avcılığı ve her türlü sürütme ağlar ile su ürünleri avcılığı yasağının devam ettiğini söyledi.

Yunuslar, Akdeniz Foku, Deniz Alaları, Orfoz, Vatoz,  Mahmuzlu Camgöz Köpekbalıklarının ve Mersin balıklarının bütün karasularda avlanmalarının yasak olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Karadeniz de 1 Eylül -15 Aralık tarihleri arasında kıyıdan itibaren gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 18 metre derinlikten, 16 Aralık- 14 Nisan tarihleri arasında 24 metre derinlikten diğer denizlerimizde ise dönem boyunca kıyıdan itibaren 24 metreden sığ sularda gırgır ağlarıyla avcılık yapılması yasaktır” dedi.

Yılmaz ayrıca, balıkçıları balıkçılığın kalkınabilmesi için özellikle düzenli, dengeli bir avcılık yapılması zaman, yer, ağ ve boy yasaklarına mutlaka uyulması konusunda da uyardı. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

 

 

Anahtar Kelimeler : ‘VİRA, BİSMİLLAH’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız