HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Eylül 2023 Cuma Saat: 12:14

ŞANLITÜRK: BALIKÇILIK ÖNEML VERDİĞİMİZ SEKTÖRDÜR

ŞANLITÜRK: BALIKÇILIK ÖNEML VERDİĞİMİZ SEKTÖRDÜR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, 2023 yılı balık sezonu törenine katıldı. 

Ordu Valisi Muammer Erol ve protokol üyelerinin Perşembe ilçesi balıkçı barınağında düzenlenen törende konuşma yapan Milletvekili Şanlıtürk, "Ordumuzda 460 ruhsatlı teknemiz Vira Bismillah diyerek denize açılıyor. Balıkçılık önem verdiğimiz bir sektördür. Dolayısıyla Ordu Nüfusuna kayıtlı 7 Bin 500 evladımız da ülke genelinde çeşitli teknelerde çalışarak rızıklarını temin ediyorlar.

Balıkçılarımız tarafından bin bir emek ve zahmetle üretilen ve insan beslenmesinde özellikle çocukların gelişiminde, erişkin insanların sağlıklarının korunmasında ve sürdürülmesinde sayısız faydaları olan su ürünlerini, bu sezonda da halkımızın bol bol tüketmesini tavsiye ediyoruz" dedi. 

Şanlıtürk, konuşmasının devamında ise, "Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak bütün balıkçılarımıza bereketli, bol kazançlı ve bütün işlerinin rast gittiği bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz.

Sonuçta, denizden geçimini sağlayan insanların kazançları azalmakta ve bitmektedir. Bu nedenle balıkçılığımızın kalkınabilmesi için özellikle düzenli, dengeli bir avcılık yapılmalı; zaman, yer, ağ ve boy yasaklarına mutlaka uyulmalıdır. 

Öyle zannediyorum ki, sezona istavrit avıyla başlanacak, İstavrit göç balığı. Hiç yok dediğimiz anda çok miktarda avcılık olabilir. Balıkçılarımız sezona bu balığı avlayarak başlayacak. Balıkçı kardeşlerimizde sonuna kadar rızkımızın peşine düşecekler.

Karadeniz’de, hamsi avının geçen sezona göre daha erken başlayabileceğini öngörüyoruz. Vatandaşların bu sezon bol miktarda hamsi tüketebileceklerini ümit ediyorum.

Yeni sezon için balık ağlarımızın hazır hale getirilmesi ve sorunsuz bir şekilde denize açılacak olan balıkçı kardeşlerimizi de tebrik ediyorum. 1 Eylül'de denize çıkarak ilk avımızı gerçekleştirmiş olacağız. Bu sezon palamut az görünüyor. İnşallah hamsiden yana mutlu oluruz" diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız