HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 14:12

ŞAP AŞILAMA KAMPANYASI BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları kapsamında yürütülmekte olan “Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle başladı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan
ŞAP AŞILAMA KAMPANYASI BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları kapsamında yürütülmekte olan “Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası" 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle başladı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz; “"Hayvan hastalıklarından korunmanın en önemli ayağı aşılamadır. Bu bakımdan, Bakanlığımız tarafından hayvan hastalıklarına karşı hazırlıklı olmak ve hastalıklarla mücadele etmek amacıyla Ülkemiz genelinde belirlenen programlar dahilinde aşılama çalışmaları yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

“Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası" nın 01 Eylül 2023 tarihi itibariyle başladığını belirten Yılmaz; “Şap aşılaması ilkbahar dönemi ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki defa uygulanmaktadır. İlkbahar şap aşılama kampanyasında ilimiz büyükbaş hayvan varlığının tamamı hayvan sağlığı ekiplerimiz tarafından aşılanmış ve aşılama kampanyası başarılı bir şekilde tamamlanmıştı. “Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası" da 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle başlamış olup,   17 Kasım 2023 tarihinde sona erecektir. 19 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde görevli hayvan sağlığı ekiplerimiz sahaya inerek aşılama ve kimliklendirme çalışmalarına eş zamanlı olarak başlamıştır" dedi.

“Yetiştiricilerimizin hayvanlarını aşılatması şap hastalığından korunmak için büyük önem arz etmektedir" diyerek sözlerine devam eden Yılmaz; "Yetiştiricilerimizin şap aşısı dahil olmak üzere tüm programlı aşılamalarda işletmelerindeki hayvanlarını aşılatmaları zorunludur. Şap aşısı uygulanmamış olan hayvanlar il içinde işletmeden işletmeye ve il dışına nakledilemez ve buzağı desteklemesinden faydalanamaz. Ayrıca, yetiştiricilerimizin şap aşılama programına katılım sağlaması, İlimizde bu hastalığı önleyebilmek için çalışan hayvan sağlığı ekiplerimize yardımcı olması büyük bir önem taşımaktadır. Aşılama çalışmalarımız İl Müdürlüğümüz hayvan sağlığı ekipleri tarafından büyük bir titizlikle yürütülecektir. Hedefimiz, İlimizde bulunan büyükbaş hayvan mevcudunun tamamının aşılanması ve % 100 başarı ile bu aşılama döneminin tamamlanmasıdır." diyerek sözlerine son verdi.   

 

Anahtar Kelimeler : ŞAP, AŞILAMA, KAMPANYASI, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız