HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Eylül 2023 Salı Saat: 14:09

DEPREM BÖLGESİNDE EĞİTİM YARDIMI

Eğitim yardımlarıyla öğrenim gören çocukların ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayan Türk Kızılay, yeni öğretim dönemi başlangıcı öncesinde deprem bölgesindeki öğrencilere de çanta ve kırtasiye yardımı ulaştırdı.   İhtiya
DEPREM BÖLGESİNDE EĞİTİM YARDIMI

Eğitim yardımlarıyla öğrenim gören çocukların ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayan Türk Kızılay, yeni öğretim dönemi başlangıcı öncesinde deprem bölgesindeki öğrencilere de çanta ve kırtasiye yardımı ulaştırdı.

 
İhtiyaca göre şekillendirdiği yardım modelleriyle destek çalışmaları yürüten Türk Kızılay, eğitim yardımlarıyla da hem ihtiyaç duyulan materyalleri karşılıyor hem de öğrencilerin eğitimlerinin devam edebilmesi için burs ve nakdi yardım destekleri sağlıyor. Bu yılın öğretim başlangıcı öncesinde 20 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye seti dağıtan Kızılay’ın nakdi eğitim yardımı ve burs destekleri de olacak. Kızılay, yaklaşık 50 bin çocuğa kırtasiye, burs ve maddi yardımda bulunmak için de “Bir Çocuğun Eğitimi, Türkiye'nin Geleceği” sloganıyla eğitim kampanyası başlattı. Önceliği Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerdeki öğrencilere veren Kızılay, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki konteyner kentte de Kızılay yönetiminin katılımıyla öğrencilere çanta ve kırtasiye seti ulaştırdı. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile Kızılay yönetim kurulu üyeleri, Genç Kızılay yönetimi, genel müdürlük yöneticileri ve gönüllüler aileleri ziyaret etti, çocuklara çanta ve kırtasiye seti hediye etti. Genel Başkan Yılmaz, depremzedeler normal hayatlarına dönene kadar Kızılay’ın yardım çalışmalarıyla destek olmaya devam edeceğini söyledi.
 
Bir Çocuğun Eğitimi, Türkiye'nin Geleceği Kampanyası Başlatıldı
 
Hem bütün deprem bölgesi, hem de deprem bölgesi dışında kalan çocuklar için eğitim yardımları hazırlandığını anlatan Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, “Bunun içinde kırtasiye, burs, tek seferlik maddi destek var. Çocuklarımıza liseye ve üniversiteye girişler için online destek ve burs çalışmaları var. Bağışçılarımızın emanetleriyle yaklaşık 50 bin kişiye ulaşıyoruz. Biz bağışçılarımızdan daha çok çocuğa ulaşmak için bize daha çok destek olmalarını istirham ediyoruz. Bugüne kadar nasıl destek oldularsa, bizleri teşvik ettilerse aynı şekilde destek verip teşvik etmelerini bizim daha çok çocuğa ve öğrencimize ulaşmamıza, daha çok çalışmamıza yardımcı olmalarını istiyoruz. Desteklerini, hem web sitemizden kredi kartıyla bağış yapabilirler, hem Kızılay uygulamamızdan girip bağış yapabilirler, bankalardan bağış yapabilirler. Türkiye'nin her yerinde şubelerimiz var, şubelerimize giderek bağış yapabilirler. Onlar da 'Bir Çocuğun Eğitimi, Türkiye'nin Geleceği' kampanyasına destek olabilirler.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : DEPREM, BÖLGESİNDE, EĞİTİM, YARDIMI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız