HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Eylül 2023 Salı Saat: 14:32

MÜZİK DOLU FESTİVAL

2023 Yılı Uluslararası Yaz Müzik Akademisi 27 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteği ile ve Ordu Mali Müşavirler Odası, Ordu Üniversitesi işbirliği ile Ordu’da gerçekleştirildi.  Etkinlik kapsam
MÜZİK DOLU FESTİVAL

2023 Yılı Uluslararası Yaz Müzik Akademisi 27 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteği ile ve Ordu Mali Müşavirler Odası, Ordu Üniversitesi işbirliği ile Ordu’da gerçekleştirildi.  Etkinlik kapsamında sanatçılar ve öğrenciler ücretsiz olarak gerçekleştirilen altı konser ile sahne aldı.

Bu özel etkinlik ile yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman değerli sanatçılar Prof. Ani Schnarch, Dr. Cem Babacan, Prof. Dr. Cihat Aşkın, Doç. Çağdaş Özkan, Doç. Dilbağ Tokay, Doç. Elena Ünaldı, Dr. Gonca Görsev Kılıç, Prof. Itzhak Rashkovsky, M. Serdar Şener, Ozan Sari, Prof. Özgür Ünaldı, Prof. Sevil Ulucan Weinstein ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 40 öğrenci Ordu’da misafir edildi.

Bir hafta süren etkinlik kapsamında öğrencilerin masterclass eğitimlerinin yanı sıra, Yason Burnu, Rüsümat 4 Gemisi, Atatürk Parkı, Ordu Üniversitesi Morfoloji Salonu, Ceren Özdemir Salonunda gerçekleştirilen ücretsiz konserler ile Ordu’lular dünyaca ünlü sanatçılar ve genç yetenekleri keyifle dinlediler.

Atatürk Parkında gerçekleştirilen Final Konserine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’de katılarak konuşmasında sanatçılara ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

CİHAT AŞKIN VE KÜÇÜK ARKADAŞLARINI SANAT ELÇİLERİ OLARAK GÖRÜYORUZ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler; “Ordumuz tiyatrosuyla, müzisyenleriyle, sanatkarlarıyla mükemmel bir ildir.  Biz onlara layık olmaya çalışmak için her alanda etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Bir haftadır klasik müzik dünyasının duayenlerini ve gelecekte çok önemli yerlere gelecek genç yetenekleri ilimizde misafir ediyoruz. Bizlere unutulmaz bir gece geçirdiniz. Keman sesleriyle beni elli sene geriye götürerek, annem ve babamın keman sesleriyle büyüdüğüm yılları yaşattınız. Umarım daha güzel günlerde sizlerle birlikte oluruz. Cihat Aşkın ve Küçük arkadaşlarına ama sanatı büyük arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşlarını sanat elçileri olarak görüyoruz. “

ORDU’NUN TÜM GÜZELLİKLERİ, SANAT POTANSİYELİ DÜNYAYA YAYILMALIDIR

Keman Virtüözü Cihat Aşkın;  “Bizler Ordu’da bir hafta boyunca adeta kendimizden geçtik. Karadeniz’imizin güzel incisinde hem sanat, hem eğitim, hem sosyal alanlarda faaliyetler gösterdik. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Gülere önemli desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, Ordu Üniversitesi, Ordu Mali Müşavirler Odası işbirliği ile geldiğimiz Ordumuz birlikteliğin, paylaşımın güzel bir örneğini göstermektedir. Ordu Karadeniz’in incisi olarak, hem kültürel alanda, hem sosyolojik alanda, hem sanat potansiyeli alanında çok önemli bir konumda olduğunu bizzat görerek yaşadık. Ordu Büyükşehir Belediyemizin, perdelerini hiç indirmeyen tiyatrosu, orkestrası, müzik kursları (örmek) sanata verdiği değerin önemli bir göstergesidir. Ordu’muzun güzellikleri sadece burada kalmamalı, Karadeniz’de, Türkiye’de kalmamalı, şehrin bütün bu güzellikleri, sanat potansiyeli, kültürü, mükemmel turizm alanları dünyaya yayılmalıdır. Bizler Ordu’yu sanatçılar olarak çok önemsiyoruz ve bu güzelliklerin dünyaya taşınması için her zaman işbirliği içinde olacağımızı sayın başkanımıza iletiyoruz.”

SANAT SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARININ EN ÖNEMLİ KAYNAĞIDIR

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M.Ender Sönmez; “ Sivil toplum kuruluşları olarak ilimizin mesleki, sosyal, kültürel, sanatsal her türlü faaliyetlerinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olmak toplumsal birlikteliğin, paylaşımın gerekliliğidir. Mesleğinizde çok başarılı olabilirsiniz, çok önemli projelere imzalar atabilirsiniz ama yaşantınızda sanat sevgisi yok ise bir eksiklik vardır. Sanat sürdürülebilir başarının en önemli kaynağıdır. Paydaşlarla ilimizde gerçekleştirilen uluslararası etkinlik ile klasik müzik dünyasının değerli sanatçılarını ve genç yetenekleri Ordu’lularla buluşturmak bizler için büyük bir mutluluktur.”

Atatürk Parkında Flarmoni Orkestrası ile gerçekleştirilen sanat festivali Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’in çiçek takdimi ile sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler : MÜZİK, DOLU, FESTİVAL

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız