HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Eylül 2023 Çarşamba Saat: 13:14

“ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ”

Ünye Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında gerçekleştirilirken toplantıda değerlendirmelerde bulunan Başkan Tavlı meclis üyelerine Ünye’de yapımı devam eden ve yapılan çalı
“ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ”

Ünye Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında gerçekleştirilirken toplantıda değerlendirmelerde bulunan Başkan Tavlı meclis üyelerine Ünye’de yapımı devam eden ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Tavlı, ulaşımdan alt yapıya, sosyal belediyecilikten ekonomik gelişmelere kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunurken, “Ünye’miz için en iyisini yapma gayretiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Ünye Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündem dışı 2 madde ile birlikte 4 madde görüşüldü. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı toplantıda çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tavlı “Ünye’miz için en iyisini yapma gayretiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

“BATIPARK, ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAK”

Batıpark projesinin hızla devam ettiğini belirten Başkan Tavlı, “70 bin metrekare alan üzerine kurulan Batıpark projemizde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Gölevi Mahallemizde çok güzel bir projeyi Ünyemize kazandırmak için çalışıyoruz. Alt yapı çalışmalarının %90’ını tamamladık. Üst yapı çalışmalarıyla birlikte inşallah çok yakın bir zamanda bu projemizi Ünye’mize kazandırmış olacağız” dedi.

KADINCA YAŞAM MERKEZİ

Başkan Tavlı Kadınca Yaşam Merkezi’nde ki çalışmalara ilişkin ise şu açıklamada bulundu; “Kadınca Yaşam Merkezi’nde çalışmalarımıza bir süre ara vermiştik. Bunun nedeni ise hemen yanında bulunan Kadınlar Plajının yaz sezonunda kullanılması idi. Ekim ayı itibariyle burada çalışmalara yeniden başlamayı planlıyoruz.”

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatında çalışmaların hızla sürdüğüne dikkat çeken Başkan Tavlı, “Bu projemizi daha işlevsel hale getirerek sauna, Türk Hamamı ve Fitness alanlarını da ekleyerek haftanın 7 günü hizmet verecek şekilde planladık. Bu projemizde inşaat çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Kafe ve restoran alanı ile birlikte Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Ünye’mize hizmet verecek” diye konuştu.

Başkan Tavlı ilçede devam eden çalışmalarla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ulaşım konusunda ilçemizin her köşesinde ekiplerimiz çalışıyor. Konkasör Şantiyemiz ve Beton satnralimizde üretilen malzemelerle mahallerimizin yol sorununu çözüyoruz. Bu kapsamda konkasör şantiyemize iki adet yeni beton mikseri kazandırdık. Böylelikle iş makinalarımız daha fazla hizmet üretecek. Kırsalda beton yol, merkezde ise beton parke yol ile ilgili çalışmalarımız sürüyor.”

“İLÇEMİZDE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI %95’E ULAŞTI”

“Göreve geldiğimizde doğalgaz %20 seviyelerindeydi. Bayramca ve İpekyolu Mahallelerimizin tamamlanmasıyla birlikte %95 seviyesine ulaştı. Karşıyaka Mahallemizde de çalışmalar yılsonu itibariyle başlayacak ve önümüzdeki yıl bu mahallemiz de doğalgaza kavuşacak. Böylelikle ilçe merkezimizin doğalgaza ulaşım imkanını %100’e çıkarmış olacağız”

BELEDİYE İŞ MERKEZİNDE KALAN İŞYERLERİ İHALEYE ÇIKIYOR

“Belediye İş Merkezimizin bir kısmını ihaleye çıkarak yeni sahipleriyle buluşturmuştuk. Ekim ayı içerisinde ikinci yapacağımız ihale ile kalan işyerlerimizin satışını yapacağız. İş merkezimizde çalışmaları da yılsonuna kadar tamamlayacağız.”

YÖRESEL ÜRÜNLER ÜRETİM MERKEZİ VE AŞEVİ

“Aşevimiz, kurulduğu günden bu güne düzenli ve planlı bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza günlük sıcak yemeğin çıktığı aşevimizde aynı zamanda tesislerimizin ihtiyaçları da karşılanmaya devam ediyor. Aynı zamanda bölgemizde yetişen ürünlerin değer kazanması ve kadınlarımızın da aile ekonomilerine katkı sunmaları amacıyla tesisimiz faaliyetlerine devam ediyor.”

SERAMIZDA ÜRETİLEN SÜS BİTKİLERİ ŞEHRİMİZİ SÜSLÜYOR

“DOKA ile birlikte hayata geçirdiğimiz seramızda süs bitkileri ve çiçek üretimi devam ediyor. Burada üretilen ürünler şehrimizi süslüyor. Artık kendi süs bitkilerini daha ucuz maliyetle üreten belediye olarak şehrimize değer katıyoruz.”

ÜNYE KALESİ’NDE SONA DOĞRU

“Ünye Kalemizi turizme kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dehliz temizleme çalışmalarının ardından yürüyüş platformu kurulumu da tamamladık. Son olarak dehliz içerisine inecek vagon da geldi. Vagon kurulumu ve test aşamasının ardından Kalemizi turizme kazandıracağız. Bu çalışmalarımız yaklaşık 20 gün sürecek.”

ÜNYE OSB, ÜNYE’NİN İSTİHDAM KAPISI OLACAK”

“Yaklaşık 40 yıldır konuşulan ve hayal olarak bakılan Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli mesafeler kat edildi. Bu meclisimizin, İlçe Teşkilatımızın, Milletvekillerimizin ve TBMM Başkanı Hemşehrimiz Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un destekleriyle OSB yerinin kamulaştırılması, bedellerin ödenmesi sorunlarını aştık. Tabi burada sanayicilerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü onlar da destek verdiler. Ünye’nin bu hayalinin gerçekleşmesine onlar da imza attılar. Alt yapı yapım işleriyle birlikte orada 30’un üzerinde bulunan sanayi parsellerinin tamamına araç ulaşır hale geldi. Bununla birlikte kanalizasyon çalışmaları, elektrik çalışmaları ve doğalgaz çalışmaları da devam ediyor. Yılsonuna kadar 5 fabrika tamamlanmış olacak ve işçi alımına başlamış olacak. Böylelikle Ünyeli gençlerimiz başta olmak üzere OSB’de istihdam edilecek. Diğer fabrika alanlarında ise yılsonuna kadar OSB yönetimine projeler teslim edilmiş olacak. Bu çalışmalarla birlikte üst yapısı da tamamlanacak olan OSB’miz tam anlamıyla hizmete girmiş olacak.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız