HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Eylül 2023 Çarşamba Saat: 13:29

“ÜRETİCİMİZİN SESİNİ DUYUN”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, fındıktaki sorunların bitmediğini, üreticilerin şimdi de fındıkta önemli verim kaybına neden olan istilacı fındık kokarcası ile mücadele ettiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrı yapan
“ÜRETİCİMİZİN SESİNİ DUYUN”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, fındıktaki sorunların bitmediğini, üreticilerin şimdi de fındıkta önemli verim kaybına neden olan istilacı fındık kokarcası ile mücadele ettiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrı yapan Torun, “Bakanlık derhal bu sorunla mücadele başlatmalıdır. Her konuda yalnız bıraktığınız fındık üreticimizin sesini duyun. Üreticilerimizi kaderine terk etmeyin. İstilacı fındık kokarcası sorununu çözün” dedi.

Torun yaptığı yazılı açıklamada, fındık bahçelerini istila eden kokarca sorununu gündeme taşıdı. Torun, şu açıklamalarda bulundu:

“KOKARCALAR FINDIĞIMIZI ÇÜRÜTÜYOR”

Fındıkta sorunlarımız bitmiyor. Ağır maliyetler altında ezilen ve iktidarın açıkladığı taban fiyatın düşüklüğü nedeniyle zor günler geçiren üreticilerimiz şimdi de fındığımızı çürüten fındık kokarcası tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Palomena Parasina adı verilen bu zararlı, özellikle son haftalarda bahçelerimizde yoğunlaştı. Fındık meyvelerinde beslenen böcekler, fındıkta verim ve kalitenin önemli oranda düşmesine neden olurken, iç çürüklüklerine yol açıyor. Gürcistan’da ortaya çıkan bu zararlı böcekler, yaz döneminde Ordu’ya kadar ulaştı. Ne yazık ki şu anda bu zararlılar, fındığımızda büyük verim kaybına neden oluyor.

“ÜRETİCİMİZİN SESİNİ DUYUN”

Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrı yapıyoruz. Derhal bu sorunla mücadele başlatılmalı, üreticilerimiz bilgilendirilmeli ve mücadele konusunda gereken her türlü destek sağlanmalıdır. Her konuda yalnız bıraktığınız fındık üreticimizin sesini duyun. Üreticilerimizi kaderine terk etmeyin ve gereken çalışmaları zaman kaybetmeden başlatın. İstilacı fındık kokarcası sorununu çözün. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak üreticilerimizin yanındayız ve bu sorunun takipçisi olacağız.”

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Fındık kokarcası sorunu TBMM gündemine de taşıyan Torun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundu. Torun önergesinde, Bakan Yumaklı’ya, “Bakanlığınızın fındık kokarcasının neden olduğu sorunların ortadan kaldırılması için bir çalışması bulunmakta mıdır? Fındık kokarcasının bahçelerimize verdiği zararın detaylı olarak incelenmesi ve bu soruna karşı üreticilerimize destek olacak şekilde bir çözüm planı hazırlanması konusunda çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

 

Anahtar Kelimeler : “ÜRETİCİMİZİN, SESİNİ, DUYUN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız