HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Eylül 2023 Çarşamba Saat: 15:37

MESUDİYE, KURULTAYA HAZIRLANIYOR

Mesudiye Gelişme Vakfı(MEGEV) tarafından düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu (DDF’2023), Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılında, 14-16 Eylül 2023 tarihleri arasında Ordu’nun Mesudiye ilçesinde  gerçekleştirilecek. Dünya Demokrasi Forumu (DD
MESUDİYE, KURULTAYA HAZIRLANIYOR

Mesudiye Gelişme Vakfı(MEGEV) tarafından düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu (DDF’2023), Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı'nda, 14-16 Eylül 2023 tarihleri arasında Ordu’nun Mesudiye ilçesinde  gerçekleştirilecek.

Dünya Demokrasi Forumu (DDF) 2023, bu önemli konuları ele almak ve çözüm yollarını tartışmak için düşünce liderlerini, akademisyenleri ve aktivistleri bir araya getirecek.

Türkiye’de bir başka benzeri bulunmayan Mesudiye Kurultayı’nı 33 senedir aralıksız sürdüren Ordu’nun Mesudiye ilçesi, burada elde ettikleri başarının etkisiyle Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümünde Dünya Demokrasi Forumu’nu (DDF’2023) Mesudiye’de yapmak için sürdürdükleri çalışmanın son aşamasına geldiklerini açıkladılar.

DEMOKRASİNİN NABZI MESUDİYE’DE ATACAK

Çalışmalar hakkında bilgi veren Dünya Demokrasi Forumu (DDF’2023) Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, şu bilgileri paylaştı: “2002 yılında kurulan ve kar amacı gözetmeyen gönüllü bir organizasyon olan Mesudiye Gelişme Vakfı (MEGEV) olarak Dünya Demokrasi Forumu’nu bu yıl 14-16 Eylül tarihleri arasında Mesudiye Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi’nde gerçekleştireceğiz. Toplantıda ‘demokrasi’ kavramı tartışılacak ve dünyadaki örneklerden dersler çıkarılacak. Forumda; Dünyanın demokrasi haritası, demokrasinin güncel sorunları, iklim değişimi ve demokrasi, iş dünyası ve demokrasi,  demokrasi ve yerel yaşam, demokrasi ve sivil toplum   gibi konular tartışılacak. Çoğu bilim insanı olmak üzere 27 Türk ve 8 yabancı olmak üzere toplam 35 konuk görüşlerini açıklayacak.”

CUMHURİYETİMİZİ 100. YILINDA MESUDİYE’DEN SESLENECEĞİZ

Bu Forumu düzenleme fikrinin, 33 yıldır aralıksız sürdürülen Mesudiye Kurultayı’nın ilçemize sağladığı yararlardan esinlenerek önerildiğini belirten Ekşi, “Cumhuriyet’in yüzüncü yılını ona yakışır bir şekilde kutlamak için bu yıl Dünya Demokrasi Forumu’nu Mesudiye’de başlatma projesi 2010 yılındaki yirminci Mesudiye Kurultayı’nda önerilmiş ve Kurultayın oy birliğiyle kabul edilmişti. Bu foruma hazırlık niteliğinde olmak üzere Mesudiye’de, biri 2013 diğeri 2015 yılında iki adet Türkiye Demokrasi Forumu düzenlenmiş ve bu iki forum çok başarılı şekilde tamamlanmıştı.” dedi.

Davos’ta her yıl Dünya Ekonomi Forumu yapılıyor.  Ayrıca her yıl başka bir ülkede Dünya Sosyal Forumu da düzenleniyor. Fakat bu anlamda bir Dünya Demokrasi Forumu yapılmıyor. Prof. Dr.Aziz Ekşi bu konudaki görüşünü; “İşte bu boşluğu doldurmak doldurmak için yola çıktık. Bilim insanları ve halkı biraraya getirerek demokrasinin sorunlarını  tartışmak istedik. Ayrıca bu isimle forum düzenleme hakkını da 2013 yılında Mesudiye adına tescil ettirdik. Mesudiye’nin otellerinde konaklama kapasitesi kısıtlı olduğu için, daha önce düzenlediğimiz iki Türkiye Demokrasi Forumu’nda olduğu gibi konuklarımızı köylerimizde ağırlayamayı  planladık” diye açıkladı.

Türkçe ve İngilizce yapılacak konuşmalar, anında çeviri sistemiyle izleyicilere iletilecek. Forum herkese açık olacak, katılan herkesin söz  hakkı olacak. Dünya Demokrasi Forumu (DDF’2023) ile ilgili tüm detaylar ve kayıt formu https://ddf2023.com/ web adresinde yer alıyor.

 

Anahtar Kelimeler : MESUDİYE, KURULTAYA, HAZIRLANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız