HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Eylül 2023 Cuma Saat: 12:48

KIZILAY’LA TEKNOFEST HEYECANI YAŞADILAR

Türkiyenin farklı şehirlerinden gelen 40 çocuk Türk Kızılay Yetim Destek Programı kapsamında Ankarada düzenlenen Teknofest’e katıldı.   Kızılay, ebeveyn kaybı yaşamış çocuklara destek çalışmalarını sürdürüyor. Yetim Destek Pr
KIZILAY’LA TEKNOFEST HEYECANI YAŞADILAR

Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen 40 çocuk Türk Kızılay Yetim Destek Programı kapsamında Ankara'da düzenlenen Teknofest’e katıldı.

 
Kızılay, ebeveyn kaybı yaşamış çocuklara destek çalışmalarını sürdürüyor. Yetim Destek Programı ile yardım çalışmalarının yanı sıra sosyal etkinlikler de düzenleyen Kızılay, Ağrı, Adana, Ankara ve Konya'dan ebeveyn kaybı yaşamış 40 çocuğu Ankara’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest’e getirdi. Kızılay’la Teknofest’e gelen çocuklar, savunma sanayinin birbirinden başarılı yerli ve milli projeleri görmenin mutluluğunu yaşadılar. Öğrencilerin hazırladığı teknoloji projelerini de yerinde inceleyen çocuklar, "Tarım Teknolojileri", "Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri", "Haberleşme ve İletişim Teknolojileri", "Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri", "Eğitim Teknolojileri" ve "Afet Yönetimi Teknolojileri" yarışmalarını izledi. Festival alanındaki atölyede robotik kodlama eğitimi alan çocuklar, milli uçak Hürjet ve milli SİHA Kızılelma'yı yakından görerek dikey rüzgâr tünelinden güneş gözlemine, uzay temalı çocuk parkından simülasyona kadar pek çok aktiviteye de katılma fırsatı buldular.
 
Ankara'da misafir edilen çocuklar Anıtkabir, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Millet kütüphanesini de gezdikten sonra refakatçileri ile ikamet ettikleri şehirlere döndüler. Düzenlenen etkinlik, çocuklara girişimcilik ruhu aşılamak, karşılaştıkları sorunları çözme becerileri olduğunu göstermek, çocuklarımızın mesleki gelişimlerine katkı sunmak, sosyalleştirmek, potansiyellerini keşfetmelerine katkı sunmak amaçlarını taşıyor.

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY’LA, TEKNOFEST, HEYECANI, YAŞADILAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız