Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:12 “EMEĞİN HAKKINI TESLİM EDEN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ”
- 15:29 FİYAT YÜKSELECEK SATMAYIN!
- 14:34 KARNABAHAR ZAM ŞAMPİYONU
- 14:27 YILMAZ: 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN
- 14:24 ZENGİN: TEK KALEM MAAŞ OLMALI!
- 14:04 ŞANLITÜRK’TEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI
- 12:47 "DEPREME HAZIRLIĞIN ANAHTARI KENTSEL DÖNÜŞÜMDE"
- 12:37 MİLLİLERİN SON RAKİBİ BELLİ OLDU
- 12:33 U 11’LERDE PLAY-OFF HEYECANI
- 12:28 O SONU YAŞAYAN 39.TAKIM DENİZLİ
- 12:23 ORDU’NUN EMRE’Sİ ZİRVEDE BİTİRDİ
- 12:06 ELEKTRİK ARIZA VE KESİNTİ SÜRELERİNDE İYİLEŞME
- 12:03 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI
- 12:00 VALİ EROL’DAN 1 MAYIS KUTLAMASI
- 11:58 BEKLENEN HİZMET GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ!
“OKUL MASRAFLARI DÜŞÜNDÜRÜYOR!”

Okulların açılması nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çeken Emek Partisi Altınordu ilçe örgütü okulların açılması sürecinde yaşan ekonomik zorluklara dikkat çeken bildiri dağıttı.
Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Halk, ekonomik kriz ve zamlar nedeniyle en temel ihtiyaçların karşılanmasında zaten güçlük çekerken, 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlarken çocukların gereksinimlerinin nasıl alınacağını kara kara düşünüyor. Yaşanan sorunların kaynağının eğitimin özelleştirilmesi ve devlet desteğinin en aza indirilmesidir.” dedi.
Piyasa alev alev yanıyor
Kaya, fındık üreticilerinin mağduriyeti üzerine okul masraflarının pahalılaşmasının halkı yoksullaştırdığını belirterek, “TÜİK’e göre Ağustos’ta açıklanan enflasyon yüzde 58,94; ENAG’a göre ise yüzde 128. Kırtasiye, kaynak kitaplarına ve servis fiyatlarına kadar olan ihtiyaçların geçen yıla göre artış oranı, yüzde 92 ile yüzde 318 arasında zamlandı. Bunların yanında geçen seneye göre okul formasının fiyatı 3 kat, ayakkabı fiyatları 2 kat, beden eğitimi dersleri için gerekli olan eşofman takımları en az 2 kat artış gösterdi.
Tüm bu kırtasiye ve okul masraflarının yanında temel tüketim maddelerine, faturalara, kira-konut fiyatlarına ve vergi oranlarına gelen zamlarla birlikte geçinemiyorken çarşı pazara doğru düzgün çıkamaz, çıksak bile her ihtiyacımızı karşılayamadan dönmek zorunda kalıyoruz. Bir de okullar açılınca öğrencinin günlük harçlığı, kişisel özel ihtiyaçları ve beslenmesi eklenince masraflar alıp başını gidecek! Hepimizin çocuğunun hakkı olan eğitim hakkına parası olan zenginler kolayca ulaşabilirken, işçi emekçi aileler beslenmeye koyacağı ekmeğin hesabını yapıyor. Öte taraftan eğitimin niteliği değiştirilen müfredatla birlikte her yıl bilimsellikten uzak bir hal alıyor, çocuklarımız alması gereken eğitimi yetersiz alıyor. “dedi.