HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 13:36

“PERŞEMBE YAYLASI’NDAN ELİNİZİ ÇEKİN”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, dünyaca ünlü menderesleriyle Ordu’nun turizm merkezlerinden olan Perşembe Yaylası’nda maden arama faaliyetlerinin başladığını belirterek, “Özel bir şirkete sondaj yapma izni verildi. Şimdiden uyarıyor
“PERŞEMBE YAYLASI’NDAN ELİNİZİ ÇEKİN”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, dünyaca ünlü menderesleriyle Ordu’nun turizm merkezlerinden olan Perşembe Yaylası’nda maden arama faaliyetlerinin başladığını belirterek, “Özel bir şirkete sondaj yapma izni verildi. Şimdiden uyarıyoruz: Perşembe Yaylası’ndan elinizi çekin. Sakın bir adım ileri gitmeyin. Ordu halkı bu ihaneti affetmez” dedi.

Torun, Aybastı Perşembe Yaylası’nın geleceği ile ilgili endişe duyduklarını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

SAKIN BİR ADIM İLERİ GİTMEYİN

“1991 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi ilan edilen, bir dünya mirası olarak korunması amacıyla tescil işlemleri devam eden 1500 rakımlı Perşembe Yaylası, ünlü Çiseli Şelalesi ve çevredeki menderesler, maden tehdidi altında. Son olarak özel bir şirkete 5 bin 200 metrekare alanda, dördüncü grup maden arama izni verildi. Şirket bunun üzerine sondaj faaliyetleriyle bölgeyi delik deşik etmeye başladı. Yapılan bu iş bölgede siyanürle altın arama faaliyetinin ilk adımıdır. Vatandaşlarımız tedirgin. Şimdiden uyarıyoruz: Perşembe Yaylası’ndan elinizi çekin. Sakın bir adım ileri gitmeyin.

ORDU HALKI BU İHANETİ AFFETMEZ

Gözünü para hırsı bürüyenlerin, üç kuruşluk çıkar için doğamızı kirletmesine izin veremeyiz. Şirketler kazansın diye Ordu’nun geleceğine, çocuklarımızın geleceğine hançer saplanmasına müsaade edemeyiz. Zaten Ordumuzun dört bir tarafı madenlere açılmış durumda. Şu anda Ordu’nun yüzde 74’ü maden arama sahası olarak ilan edildi. Toplam ruhsatlandırma sayısı 437’in üstünde. Tarım alanlarının yüzde 76’sı, orman alanlarının yüzde 70’i, meraların yüzde 64’ü madenlere ruhsatlandırıldı. Maden uğruna Ordu’dan her gün bir parça koparılmasına sessiz kalamayız. Şu anda yetkili makamlarda oturanlar unutmasın ki; Ordu halkı böyle bir ihaneti affetmez.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız