HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 13:41

“EN UZUN İŞLETMENİN ÖMRÜ 3-5 YIL SÜRÜYOR”

 Orta Vadeli Ekonomi Programı’nda vurgulanan enflasyonla mücadelede kilit noktanın haksız rekabeti ortadan kaldırmak olduğun
“EN UZUN İŞLETMENİN ÖMRÜ 3-5 YIL SÜRÜYOR”

 Orta Vadeli Ekonomi Programı’nda vurgulanan enflasyonla mücadelede kilit noktanın haksız rekabeti ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Ekonomi Programı’nın en önemli ayaklarından biri temel gıda ürünlerindeki fiyatların enflasyonun üzerinde artmasını engellemekti. Bu programın başarıyla ulaşabilmesi için TBMM açılır açılmaz ilk iş Perakende Yasası güncellenerek haksız rekabet önlenmeli. Çünkü piyasadaki bu astronomik enflasyon artışının önüne geçecek olan şey, sektördeki rekabet ortamının oluşmasıdır. Hayat pahalılığını durduracak olan kurallar ve kanundur” dedi.

“ARTIK SEMTİMİZDE BAKKAL, MANAV, KASAP KALMADI”

Günümüzde en uzun ömürlü işletmenin bile 3-5 yıl ömrü olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Günümüz koşullarında eskisi gibi aynı mesleği 60-70 yıl devam ettirmek mümkün değil. En uzun ömürlü işletmeler 3-5 yıl arasında faaliyet gösteriyor. Hatta bazen 6 ay 1 yılda bile iş yerleri kapanabiliyor. Artık semtimizde bakkal, manav, kasap görmek mümkün olmuyor çünkü zincirler onların çalışma alanlarına girip kendi istedikleri fiyatı ve ambalajı dikte etmek üzere satış yapıyor. Üç aşağı beş yukarı bir zincirde farklı fiyat, diğerinde farklı fiyat olmak üzere zaman içerisinde bu temel gıdada oluyor zaman içerisinde ise zorunlu tüketim ürünlerinde oluyor. Fiyatlar yükselince piyasada rekabet edecek insan sayısı azalıyor. Bakanlıkların koordine ettiği denetlemelerde ancak gidilen noktalar denetlenebiliyor. On binlerce mağazası olanlar için böyle bir denetim mümkün değil. Bunun için yasal düzenleme yapılarak Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli” şeklinde konuştu.

“SEMT ESNAFININ AYAKTA KALABİLECEĞİ BİR REKABET ORTAMI ŞART”

Piyasada rekabet ortamı olursa fiyatların kendiliğinden düşeceğine işaret eden Palandöken, “İnsanların daha rahat yaşayabilmesi için iş yapabilme kabiliyetleri öne çıkmalı. Dolayısıyla gelişmiş ülkelerdeki kuralların ülkemizde de konulması lazım. İş yerleri açılmadan önce mesleki kuruluşların bu konudaki görüşü alınmalı. Hangi sektörlere ihtiyaç varsa oraya yoğunlaşılması hatta teşvik edilip kaynak aktarılması çok önemli. Bununla ilgili çalışmalarımızı Bakanlığa sunduk. Ticaret Bakanlığımız bu konuya vakıf. Dolayısıyla Maliye Bakanlığımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Sn. Cumhurbaşkanımızın da üstünde ısrarla durduğu enflasyonla mücadeleyi tek haneye indirme noktasında kuralların konulup uygulanması hayati önem taşıyor. İstikrarın sağlanması için çarşı pazarların ve semt esnafının ayakta kalabileceği bir rekabet ortamının doğrulması lazım. Rekabet olursa fiyatlar kendiliğinden düşer” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “EN, UZUN, İŞLETMENİN, ÖMRÜ, 3-5, YIL, SÜRÜYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız