HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Eylül 2023 Salı Saat: 10:48

TÜRKİYE KUPASI STATÜSÜ YAYINLANDI

2023-2024 sezonu Türkiye Ziraat Kupası statüsü yayınlandı.                 Sporseverleri yakından ilgilendiren eleme aşaması, kupa ve madalyalar, video yardımcı hakem ve oyuncu değişikliği şöyle uygulanacak: ELEME AŞAMASI
TÜRKİYE KUPASI STATÜSÜ YAYINLANDI

2023-2024 sezonu Türkiye Ziraat Kupası statüsü yayınlandı.

                Sporseverleri yakından ilgilendiren eleme aşaması, kupa ve madalyalar, video yardımcı hakem ve oyuncu değişikliği şöyle uygulanacak:

ELEME AŞAMASI

(1) Ön Eleme Turu:

a) Ön Eleme Turu müsabakaları, bu statünün 1. maddesinin 2. fıkrasının “a” bendinde belirtilen 28 (yirmi sekiz) takım arasında tek maç eleme usulüne göre oynanır.

b) Takımlar TFF tarafından mesafeler dikkate alınarak torbalara ayrılır. Eşleşmeler bu torbalar dikkate alınarak çekilecek kura ile belirlenir. Müsabakalar kurada ismi önce çıkan takımların sahasında oynanır.

c) Müsabakalarını kazanan 14 (on dört) takım tur atlar.

(2) Birinci Eleme Turu:

a) Birinci Eleme Turu müsabakaları, ön eleme turu müsabakaları sonucu tur atlayan 14 (on dört) takım ile bu statünün 1. maddesinin 2. fıkrasının “b” bendinde belirtilen 48 (kırksekiz) takım olmak üzere toplam 62 (atmış iki) takım arasında tek maç eleme usulüne göre oynanır.

b) Takımlar TFF tarafından mesafeler dikkate alınarak torbalara ayrılır. Eşleşmeler bu torbalar dikkate alınarak TFF tarafından çekilecek kura ile belirlenir. Müsabakalar kurada ismi önce çıkan takımların sahasında oynanır.

c) Müsabakalarını kazanan 31 (otuz bir) takım tur atlar.

(3) İkinci Eleme Turu:

a) İkinci Eleme Turu müsabakaları, Birinci Eleme Turu müsabakaları sonucunda tur atlayan 31 (otuz bir) takım ile bu statünün 1. maddesinin 2. fıkrasının “ç” bendinde belirtilen 19 (on dokuz) takım olmak üzere toplam 50 (elli) takım arasında tek maç eleme usulüne göre ve seri başı sistemine göre oynanır.

b) Bu statünün 5. maddesi çerçevesinde belirlenecek olan 25 (yirmi beş) takım seri başı olur ve diğer 25 (yirmi beş) takım ile eşleşirler.

c) Eşleşmeler kura çekimi ile belirlenir. Müsabakalar seri başı takımların sahasında oynanır.

ç) Müsabakalarını kazanan 25 (yirmi beş) takım tur atlar.

(4) Üçüncü Eleme Turu:

a) Üçüncü Eleme Turu müsabakaları, İkinci Eleme Turu müsabakaları sonucunda tur atlayan 25 (yirmi beş) takım ile bu statünün 1. maddesinin 2. fıkrasının “c”, “d”, “f” ve “i” bentlerinde belirtilen 43 (kırk üç) takım olmak üzere toplam 68 (atmış sekiz) takım arasında tek maç eleme usulüne ve seri başı sistemine göre oynanır.

b) Bu statünün 5. maddesi çerçevesinde belirlenecek olan 34 (otuz dört) takım seri başı olur ve diğer 34 (otuz dört) takım ile eşleşirler.

c) Eşleşmeler kura çekimi ile belirlenir. Müsabakalar seri başı takımların sahasında oynanır.

ç) Müsabakalarını kazanan 34 (otuz dört) takım tur atlar.

(5) Dördüncü Eleme Turu:

a) Dördüncü Eleme Turu müsabakaları, Üçüncü Eleme Turu müsabakaları sonucunda tur atlayan 34 (otuz dört) takım ve bu statünün 1. maddesinin 2. fıkrasının “e”, “g” ve “ı” bentlerinde belirtilen 22 (yirmi iki) takım olmak üzere toplam 56 (elli altı) takım arasında tek maç eleme usulüne ve seri başı sistemine göre oynanır.

b) Bu statünün 5. maddesi çerçevesinde belirlenecek olan 28 (yirmi sekiz) takım seri başı olur ve diğer 28 (yirmi sekiz) takım ile eşleşir.

c) Eşleşmeler kura çekimi ile belirlenir. Müsabakalar seri başı takımların sahasında oynanır.

ç) Müsabakalarını kazanan 28 (yirmi sekiz) takım tur atlar.

(6) Beşinci Eleme Turu:

a) Beşinci Eleme Turu müsabakaları, Dördüncü Eleme Turu müsabakaları sonucunda tur atlayan 28 (yirmi sekiz) takım ve bu statünün 1. maddesinin 2. fıkrasının “h” bendinde belirtilen 4 (dört) takım olmak üzere toplam 32 (otuz iki) takım arasında tek maç eleme usulüne ve seri başı sistemine göre oynanır.

b) Bu statünün 5. Maddesi çerçevesinde belirlenecek olan 16 (on altı) takım seri başı olur ve diğer 16 (on altı) takım ile eşleşir.

c) Eşleşmeler kura çekimi ile belirlenir. Müsabakalar seri başı takımların sahasında oynanır.

ç) Müsabakalarını kazanan 16 (on altı) takım tur atlar.

(7) Son 16 Turu:

a) Son 16 Turu müsabakaları, Beşinci Eleme Turu müsabakaları sonucunda tur atlayan 16 (on altı) takım arasında tek maç eleme usulü ve seri başı sistemine göre oynanır.

b) Bu statünün 5. maddesi çerçevesinde belirlenecek olan 8 (sekiz) takım seri başı olur ve diğer 8 (sekiz) takım ile eşleşir.

c) Eşleşmeler ve müsabakanın hangi takımın sahasında oynanacağı kura çekimi ile belirlenir.

ç) Müsabakalarını kazanan 8 (sekiz) takım tur atlar.

VİDEO YARDIMCI HAKEM

Türkiye Kupası Son 16 Turu, Çeyrek Final, Yarı Final ve Final müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrim içi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır.

 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ

Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir. Müsabakalarda uzatma devreleri oynanması halinde, takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 oyuncu (oyuncu değişiklik hakkının tamamının kullanılmış olup olmadığına bakılmaksızın) değişikliği yapabilirler.

 

Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE, KUPASI, STATÜSÜ, YAYINLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız