HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Eylül 2023 Perşembe Saat: 12:41

“GENÇLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Ünye’de düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Eğitim ve öğretimde veli, öğretmen ve öğrenci üçgeni çok önemlidir. Biz de eğitim sürecinde gençlerimizin ve eğitim camiamız
“GENÇLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Ünye’de düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Eğitim ve öğretimde veli, öğretmen ve öğrenci üçgeni çok önemlidir. Biz de eğitim sürecinde gençlerimizin ve eğitim camiamızın her zaman yanındayız” dedi.

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından 11-17 Eylül tarihleri arasında kutlanan İlköğretim Haftası Ünye’de çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken İskele Mevkii’nde ise kutlama programı gerçekleştirildi.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda şiir ve öğrencilerin hazırladıkları çeşitli etkinlikler yer aldı.

Programda konuşan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “Eğitim, toplumun tüm kesiminin el birliğiyle destek vererek daha başarıya götürebileceğimiz bir alandır. Biz okullarımızı da İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle, Belediye Başkanımızla her hafta ziyaret ederek orada yerel sorunların tespiti ve bunların çözümü noktasında gayret içerisindeyiz. 2023-2024 eğitim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim paydaşlarına hayırlı olmasını diliyorum. İlköğretim haftanızı tebrik ediyorum” dedi.

Eğitimin Öğrenci, Öğretmen ve Veli üçgeninde önemine dikkat çeken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “ Yeni eğitim öğretim yılının şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Eğitim ve öğretimde aynı zamanda müfredat sistemi önemli olduğu gibi özellikle veli, öğretmen ve öğrenci üçgeninin de çok önemli olduğunu ve özelikle de veli öğretmen ve öğrenci arasında ki koordinasyon ve uyumu da öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında çok önemli bir yer tuttuğunu belirtmek istiyorum. Yerel yönetim olarak bizler, sizlerin bu gayretlerine katkı sağlayarak gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında nasıl ki sizlere sorumluluk düşüyor, aynı şekilde üzerimize düşen sorumluluğu bizler de yerine getirmek adına her daim sizlerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. 2023-2024 Eğitim öğretim yılının memleketimize, geleceğimizin nesli olan çocuklarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ise yaptığı konuşmada “Geleceğimizin teminatı olan kıymetli öğrencilerimizin okuluna, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğun ve heyecanına hep birlikte yaşıyoruz. En değerli varlığımız olan  çocuklarımızın sağlıkla ve emin adımlarla geleceğe yürümesi Ünye eğitim ailesi olarak temel hedefimizdir. Yarınımızın umudu çocuklarımızı ve gençlerimizi bilimin aydınlık ışığında vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak en iyi şekilde yetiştirmek adına var gücümüzle çalışmaktayız” dedi.

Konuşmaların ardından Ünye Anafarta İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, 1. sınıfa başlayan arkadaşlarına hoş geldin çiçeği verdiler.

Program, şiir dinletileri, halk oyunları devam ederken, okulların kurduğu stantlar tek tek incelendi.

Okulların robotik kodlama, matematik, bilişim, el sanatları, sanal gerçeklik, kumsalda spor parkurları, gastronomi ve görsel sanatlar stanları büyük beğeni topladı.

Öğrenciler, ayrıca doğal afetlerde yanlış uygulamalarla ilgili projelerini de sergiledi. Dere yataklarına yakın yerlerin yerleşim alanı olarak değil, tarım arazisi olarak kullanılması gerektiğine dikkat çekilirken Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Libya’da meydana gelen sel felaketinde yaşamını yitirenlere rahmet diledi. Sel mağduru vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Anahtar Kelimeler : “GENÇLERİMİZİN, HER, ZAMAN, YANINDAYIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız