HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Eylül 2023 Cuma Saat: 12:50

TARİHİ CAMİYE TARİHİ DOKUNUŞ

  Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in marka şehir vizyonu ile hayata geçirdiği kent estetiği ve kimliği öncelikli çalışmalar tarihi Atik İbrahim Paşa (Orta) Cami ve civarını tarihe dokuya ve kent kimliğine yakışır yepyeni
TARİHİ CAMİYE TARİHİ DOKUNUŞ

 

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in marka şehir vizyonu ile hayata geçirdiği kent estetiği ve kimliği öncelikli çalışmalar tarihi Atik İbrahim Paşa (Orta) Cami ve civarını tarihe dokuya ve kent kimliğine yakışır yepyeni bir çehreye kavuşturdu.

Başkan Aşkın Tören “Şehrimizi geçmişten bugüne bağlayan tarihi semtlerimizin zamanın mekânın ruhuna uygun bir şekilde yaşatılması için titiz bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

Altınordu Belediyesi özellikle tarihi mahallelerde sürdürdüğü sokak yenileme çalışmalarını kentin adeta kalbi konumunda olan Orta Camiyi çevreleyen cadde ve sokaklara taşıdı.

Bir ressam titizliğiyle yapılan çalışmalar sonunda tarihi caminin avlusunu da içine alan ve günlük binlerce insanı ağırlayan Elbiseciler Sokak kısa sürede yeni yüzüne kavuştu. Mineral yüzeyli dekoratif doğal begonit taşlarla yenilenen sokaklar hem esnaflardan hem vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Ticari hayatın ve sosyal yaşamın merkezlerinden biri olan Şarkiye mahallesinde Osmanpaşa caddesi ile başlayan değişim ve dönüşümde yenilenen sokak ve cadde sayısı 9'a yükseldi. Altyapısı sil baştan yenilenen, üstyapısı nakış nakış işlenen sokaklar yeniden birer yaşam ve cazibe alanlarına dönüştü.

 

BAŞKAN AŞKIN TÖREN “TARİHİ DOKUYA VE TARİHİ MEKÂNA YAKIŞIR BİR GÜZELLİK ORTAYA ÇIKTI”

 

Şehrin tarihi sokaklarını asfalt yerine tarihi dokuya, kent estetiğine, mekânın ruhuna uygun bir şekilde yenileyerek estetik bir yapıya kavuşturduklarını belirten Başkan Aşkın Tören, “Hem kentin ihtiyaçlarını hem de yılların beklentilerini karşılamak için planlı programlı bir çalışma yürütüyoruz. Kadim mahallerimizi gelenekle geleceği birleştirerek yeniliyor ve modern yüzüyle yeniden gün yüzüne çıkarmaya devam ediyoruz. Geçmişiyle, doğal yapısıyla ve taşıdığı kültürel mirasıyla şehrin hafızası konumunda olan önemli mekanlardan Orta cami ve çevresinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar gerçekten gelenekle geleceği birleştiren, tarihi dokuya ve tarihi mekâna yakışır bir güzellikte oldu. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Yapılan çalışmalar oldukça memnun olan cadde esnafları ve vatandaşlar “Başkanımız Sn. Aşkın Tören’in bu değerli çalışmaları hem mahallemize hem şehrimize hem de esnaflar olarak bizim işlerimize değer katacaktır. Hizmetleri için Aşkın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” sözleriyle Başkan Tören’e teşekkürlerini ilettiler. 

 

Anahtar Kelimeler : TARİHİ, CAMİYE, DOKUNUŞ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız