HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 15:18

“HER DAİM YANINIZDA OLACAĞIZ”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk’ü makamında ağırladı. 2023 yılı fındık sezonunun değerlendirildiği ziyarette Milletvekili Şanlıtürk, fındık üreticile
“HER DAİM YANINIZDA OLACAĞIZ”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk’ü makamında ağırladı. 2023 yılı fındık sezonunun değerlendirildiği ziyarette Milletvekili Şanlıtürk, fındık üreticilerinin her daim yanında olacaklarını söyledi.

Milletvekili Şanlıtürk; “Altınordu Ziraat Odası Başkanımız Atakan Akça'yı ziyaret ettik. Milliyetçi Hareket Partisi olarak fındık üreticimizin her daim yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Ziraat odalarımız, ihracatçılarımız ile birlikte hareket edeceğiz. Karşılamaları ve hoş sohbetleri için Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’da Ekim ayında üreticilere yapılacak olan destek ödemelerine dikkat çekti.

Akça; “Sayın vekilimizin de söylediği gibi bizlerde Ziraat Odaları olarak her daim başta fındık üreticilerimiz olmak üzere bütün üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Son aylarda mazot başta olmak üzere gübre ve diğer girdilerde yaşanan fiyat artışları 2023 yılının hasat zamanında üreticilerimizi olumsuz yönde etkiledi.

Üreticilerimiz, girdi fiyatlarında geçtiğimiz sezonki artışların mağduriyetini yaşarken, girdi fiyatlarına gelen yeni zamlarla birlikte umutsuzluğa kapıldı. Üreticilerimiz ürünlerini satıp borcunu ödeyip gelecek sezona hazırlanırken gelen zamların etkisinin hafifletilmesi tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından önem taşıyor.

En ucuz üretim sürdürülebilir üretimdir, sürdürülebilir üretim için de üreticilerimizin yeterli girdi temin etmesi ve alın terinin karşılığını alması gereklidir.

Ekim ayında verilecek mazot ve gübre destekleri bir an önce artırılarak verilmeli, sezona başlayan üreticilerimizin önü açılmalıdır. Aksi takdirde üreticilerimizin üretme isteği ve tüketicilerimizin gıdaya erişimi açısından zor günler bizi bekliyor.

Üretim ve lojistik maliyetlerinin bu şekilde artmaya devam etmesi halinde tüketicilerimizin pazarda, markette, manavda, ucuz gıdaya ulaşması mümkün değildir” diye konuştu.

İkili istişarelerin ardından Milletvekili Şanlıtürk, Ziraat Odası çalışanlarını da tek tek ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

Anahtar Kelimeler : “HER, DAİM, YANINIZDA, OLACAĞIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız