HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Eylül 2023 Salı Saat: 16:05

GAZİLER UNUTULMADI

  19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen programlarla kutlandı.  Ordu Valiliği tarafından hazırlanan kutlama p
GAZİLER UNUTULMADI

 

19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen programlarla kutlandı.  Ordu Valiliği tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye mahallesindeki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. 

 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törene, Vali Muammer Erol, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Baro Başkanı Av. Sibel Torun, Vali Yardımcıları Ayhan Durmuş, Burak Keser, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan,İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, gaziler, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.  

 

Törende, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Celal Tezcan, 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. Ardından ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  

 

Programda, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz ile Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, ”Kahraman Gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak,1921 yılında TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazilik ünvanı verilmiştir. Bu sebeple bugün 19 Eylül Gaziler Gününün 102. yılını kutluyoruz. Vatanın her karış toprağında bayrağını, istiklalini, istikbalini, kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverlğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Gazilik, Yüce Türk Milletinin gönlünde öyle bir yere sahiptir ki, bütün ünvanların önüne geçer. Osmanlı İmparatarluğunun kurucusu Gazidir, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazidir. İlk Meclisimiz Gazidir” dedi.

 

Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin ise yaptığı konuşmada, ”Gazilerimiz ve Aziz Şehitlerimizin yakınlarının tevdi edilmiş en kıymetli emanet olduğu inancıyla Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile gazilerimizin yanındadır. Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullara rağmen canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatan severliğin, kahramanlığın yaşayan abideleridir. Cumhuriyetimizn kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden Aziz şehitlerimizi ebdiyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor hayatta olan Gazilik ünvanı ile şereflenmiş Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya da “Vatan İçin Gaziyiz Biz” adlı şiiri okudu.

 

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Yunus Özdaş ise konuşmasında, “Kahraman gazilerimiz ecdadımızdan aldığı gazilik şuuruyla tarihe yön veren nice şanlı zaferleri bizlere miras bırakmıştır. Bu mücadele sayesinde al bayrağımız bağımsızlığımızın bir nişanesi olarak göklerde dalgalanmakta, ezanlarımız semada yankılanmaktadır. Bayrak inmesin, ezanlar susmasın diye canı pahasına mücadele eden gazilerimiz özgür Türkiye’nin teminatıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, Gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için eğitimden istihdama ekonomik ve sosyal desteğimizi sürdürüyoruz. Vatanın yiğit evlatları ve çok kıymetli yakınları için elimizdeki tüm imkânları seferber etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

19 Eylül Gaziler Günü programı, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret ile devam etti.

 

Anahtar Kelimeler : GAZİLER, UNUTULMADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız