HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Eylül 2023 Çarşamba Saat: 12:23

GELECEĞİN SANATÇILARI KARADENİZ’DE YETİŞECEK

Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı danışmanlığında Bahçeşehir Koleji Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsünde Yarı Zamanlı Çocuk Konservatuvarı açılıyor. Kapılarını 9 Ekim’de öğrencilere açacak olan konservatuvarın yetenek sı
GELECEĞİN SANATÇILARI KARADENİZ’DE YETİŞECEK

Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı danışmanlığında Bahçeşehir Koleji Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsünde Yarı Zamanlı Çocuk Konservatuvarı açılıyor. Kapılarını 9 Ekim’de öğrencilere açacak olan konservatuvarın yetenek sınavı için 27 Eylül’e kadar başvuru yapılabilecek.

Ulusal ve uluslararası alanda ün yapmış birçok sanatçının yetiştiği Ordu ve Giresun’da, artık yetenekler erken yaşta tespit edilecek. Karadeniz’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Konservatuarı danışmanlığında Bahçeşehir Koleji Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü’nde faaliyetine başlayacak olan Yarı Zamanlı Çocuk Konservatuarı için başvurular başladı. Gitar, piyano, bağlama, keman enstrümanlarına yönelik eğitimin verileceği Çocuk Konservatuarı’na dördüncü ve beşinci sınıf öğrencileri kabul edilecek. 27 Eylül’e kadar başvuruda bulunanların 30 Eylül ve 1 Ekim’de katılabileceği bireysel yetenek sınavını başarıyla geçen 20 öğrenci ustalarından ders alacak. 

ULUSLARARASI SERTİFİKA VERİLECEK

Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuarı ve Bahçeşehir Koleji öğretmenlerinden oluşacak uzman kadronun bir yılda toplam 28 hafta eğitim vereceği yetenekli öğrenciler, dört yıl kesintisiz eğitimin sonunda sertifika alacaklar. Eğitimlerde eksiksiz enstrüman, icra, okuma ve solfej formasyonunun yanı sıra zeka, sosyal ve bilişsel gelişimlerine hassasiyet gösteren akademik yaklaşım uygulanacak.

SANAT ALT YAPISI ERKEN YAŞTA İNŞA EDİLECEK

Çocuk Konservatuarı’nın oluşumuna liderlik yapan BAU Konservatuar Müdürü Dr. Erman Türkili, Ordu ve Giresun’un uzun yıllardır ulusal ve uluslararası sanatçılar yetiştiren bir bölge olduğuna dikkat çekerek, artık başarılı isimlerin erken yaştan itibaren tespit edilebileceğini söyleyerek, “Çocuk Konservatuarının açılışı ile çocuklar bağlama, keman, gitar, piyano gibi enstrümanları ustalarından öğrenmeye beşinci sınıftan itibaren başlayacaklar. Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuarı danışmanlığında yapılacak eğitimler için üniversite hocaları ve öğretmenler iç içe bir akademik yapı ile çalışacak ve yetenek tespitleri ülkenin sanat alt yapısını erken yaşta oluşturmak için inşa edilecek. Bu programın yürütülmesi ve takibi de BAU Konservatuarın danışmanlığında olacak. Eğitimlerin sonunda sanatçı adayı öğrencilerimize, uluslararası geçerliliği olan sertifika vereceğiz."

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız