HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Eylül 2023 Perşembe Saat: 13:30

SEL MAĞDURLARINA 150 TONLUK YARDIM

Libya’nın Derne şehrini neredeyse yok eden selin ardından bölgeye ulaşarak yardım çalışmalarına katkı sunan Türk Kızılay, selzede aileleri ziyaret ederek hem ihtiyaçlarını belirliyor hem de acil yardım paketlerini ulaştırıyor. Arama
SEL MAĞDURLARINA 150 TONLUK YARDIM

Libya’nın Derne şehrini neredeyse yok eden selin ardından bölgeye ulaşarak yardım çalışmalarına katkı sunan Türk Kızılay, selzede aileleri ziyaret ederek hem ihtiyaçlarını belirliyor hem de acil yardım paketlerini ulaştırıyor. Arama Kurtarma ekiplerine de destek veren Türk Kızılay, bölgeye ulaştırdığı mobil beslenme aracıyla da sıcak yemek hazırlayarak beslenme ihtiyacına çözüm oluyor. Selzedeler için uçak ve gemilerle milletin yardımlarını Libya’ya ulaştıran Türk Kızılay, şimdiye kadar 150 tonu aşkın insani yardım malzemesini bölgeye gönderdi.
 
Yaşadığı sel felaketi sonrası en büyük desteği Türkiye’den gören Libya’da bir yandan kayıpları arama çalışmaları devam ederken bir yandan da Türk Kızılay ekipleri tarafından selin açtığı tahribattan etkilenen selzedelere gıda gibi acil yardım malzemeleri ulaştırılıyor. Gıda kolileri, hijyen setleri, giyim malzemeleri, maskeler, el fenerleri, iletişim cihazları, barınma, mum, pil, powerbank, el feneri, ceset torbasını gibi malzemeleri bölgeye ulaştıran Türk Kızılay, selin olduğu ilk andan bu yana bölgede çalışmalarını sürdüren ekiplerin de beslenme ihtiyacını gideriyor. Türk Kızılay, mobil beslenme araçlarıyla selzedelere sıcak yemek hizmeti verirken tam donanımlı mobil iletişim aracındaki uydu haberleşme sistemiyle de ekiplere kesintisiz iletişim sağlıyor.
 
Selzedeler için uçak ve gemilerle milletin yardımlarını Libya’ya ulaştıran Türk Kızılay, şimdiye kadar 150 tonu aşkın insani yardım malzemesini bölgeye gönderdi. “Zor Gününde Libya İçin El Ele” sloganıyla Libya için yardım kampanyası da başlatan Türk Kızılay, ayrıca sevk edilecek 5. gemide yer almak üzere içinde battaniyeler, gıda kolileri, hijyen setleri, konserve yiyecekler, uyku tulumları, jeneratörler, çeşitli giysiler ve bebek mamalarının bulunduğu 78 tonluk yardım malzemesi hazırladı. Libya Kızılayı ile koordineli olarak selzedelere yardım eden Türk Kızılay, ekiplerin belirlemelerine doğrultusunda yardım çalışmalarına devam edecek. 

Anahtar Kelimeler : SEL, MAĞDURLARINA, 150, TONLUK, YARDIM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız