HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Eylül 2023 Perşembe Saat: 13:32

ALTIN DESTEK!

Altınordu Belediyesinin balıkçılar için yeni sosyal destek paketi devre girdi. Bu kapsamda Kumbaşı balıkçı barınağında düzenlenen programda açıklanan yeni sosyal destek paketiyle Altınordu Belediyesi “Tekne Bakım Malzeme Desteği” ka
ALTIN DESTEK!

Altınordu Belediyesinin balıkçılar için yeni sosyal destek paketi devre girdi. Bu kapsamda Kumbaşı balıkçı barınağında düzenlenen programda açıklanan yeni sosyal destek paketiyle Altınordu Belediyesi “Tekne Bakım Malzeme Desteği” kapsamında Küçük tekneler için “5 BİN TL “büyük tekneler için “10 BİN TL” nakdi destekte bulunacak.

Geçtiğimiz yıl devreye aldığı sosyal destek paketiyle ekmeğini denizden çıkaran küçük ölçekli 71 balıkçıya 5275 litre mazot desteği veren Başkan Aşkın Tören, mavi vatanın emekçileri için bu sene bir kez daha vira bismillah dedi.

Yaşanan ekonomik zorlukları en aza indirgemek ve hemşehrileri ile dayanışma içerisinde olmak amacıyla devreye aldığı Tamamlayıcı Sosyal Destek Paketlerini etap etap toplumun farklı kesimleri ile buluşturan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “balıkçılarımıza, mavi vatanın emekçilerine bir moral, bir umut, bir katkı sunmak için bir kez daha devredeyiz. “Biz bize yeteriz” şiarıyla ve paylaşarak büyürüz ilkesiyle, yine bir tamamlayıcı destek programını hayata geçiriyoruz” dedi.

 BAŞKAN TÖREN “HER KESİME ELİMİZİ UZATMAYA BU ŞEHRİN İŞİNİ AŞINI EKMEĞİNİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

         “Üreten ve kendi kendine yeten şehir” vurgusu yapan Başkan Tören, “Paylaşmanın çoğalmak, bereketlenmek anlamına geldiğine inanırız. Bizler bölüşmenin erdemine faziletine hep inandık o nedenle buradayız. Neden var olduğumuzu geçen dört buçuk yıllık süre içerisinde hiç unutmadık unutmayacağız da. Çünkü varlık sebebimiz insana hizmet, bu hizmeti yerine getirirken de hürmetimizi asla eksik etmeyeceğimizi hep ifade ettik.

Bizim pusulamız insana hizmet etmek ve inşallah bu istikametten de hiç ayrılmadan adımlarımızı sabit ve kararlı bir şekilde bu şehre, insanımıza her kesime elimizi uzatmayı bu şehrin işini aşını ekmeğini büyütmeye devam edeceğiz.

Biz her zemin ve şartta üreten Altınordu ve kendi kendine yeten şehir diyor ve bunun alt yapısını göreve geldiğimiz ilk günden itibaren oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

 “ŞEHRİ VAR EDEN, YEDİDEN YETMİŞE HERKESİN GÖSTERDİĞİ DAYANIŞMADIR”

         Bugüne kadar her kesime ulaşacak destek paketleri açıkladıklarını belirten Başkan Tören “Her kesime ulaşacak paketler açıkladık. Öğrencisinden esnafına, çiftçisinden balıkçısına, şoföründen arıcısına, sanatçısından sporcusuna ve dar gelirli kardeşlerimize ulaşmak için elimizden geleni yaptık. Şehir bir bütündür. Şehri var eden, yediden yetmişe herkesin gösterdiği dayanışmadır. Emekçisiyle, sermayedarı ile hepimiz Altınordu için çalışıyoruz. Biz, gücümüz oldukça, her hususta, zor anlarında vatandaşımıza, esnafımıza, farklı meslek gruplarına katkı sunmada, kendimizi mutlak mesul kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

         Altınordu’nun önemli bir deniz ve liman kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Tören “Balıkçılarımız 'Vira bismillah' diyerek denizlere açıldı, yaklaşık 8 ay boyunca rızıklarını arayacak. Tüm balıkçı kardeşlerimize büyüklerimize Mevla’dan bereketli ve başarılı bir sezon diliyorum. Ağlarınızın hep dolu olmasını, dolu gelmesini temenni ediyorum. Her ne kadar İlimiz Fındık Bal kivi ile biliniyor olsa da aynı zamanda önemli bir deniz ve liman kentidir. Bu sektörden yaklaşık 1000 kişi geçimini sağlamaktadır. Dolayısıyla ilimiz balıkçılık sektöründe önemli bir konumda” dedi.

 “KÜÇÜK TEKNELER İÇİN “5 BİN TL” BÜYÜK TEKNELER İÇİN “10 BİN TL” NAKDİ DESTEK”

         Destek paketinin ayrıntılarını da paylaşan Başkan Tören “Altınordu Belediyesi olarak yaşanan ekonomik olumsuzluklardan etkilenen küçük ölçekli balıkçılarımıza geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Tekne Bakım Malzemeleri Desteği “vererek balıkçılarımızın yanında olmak istedik, olmaya da devam edeceğiz inşallah. Geçen yıl “5000 Litreden fazla Mazotu” siz kardeşlerimle paylaşmıştık.

Bu sene de” Tekne Bakım Malzeme Desteği” Kapsamında Küçük tekneler için “5 Bin TL” büyük tekneler için “10 Bin TL” nakdi destekte bulunacağız. Bunun yanı sıra tüm teknelerimizde çalışan emekçi kardeşlerimize denizci yağmurluğu, denizci tulumu, çizme ve Türk bayrağı vereceğiz.

Kulağımız sürekli siz vatandaşımızda. Çünkü varlık sebebimiz sizsiniz. Bana bu şehri siz emanet ettiniz. Dolayısıyla, denizlerimizin bereketini sofralarımıza taşıyan balıkçı esnafımız tüm hizmetleri sonuna kadar hak ediyor” diye konuştu.

 BALIKÇILARDAN BAŞKAN TÖREN’E TEŞEKKÜR

         Programda konuşan Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir “Bize verilen bu değeri bu güzelliği hiç unutmayacağız. Değerli başkanım bize her zaman sahip çıktınız. Allah razı olsun” sözleriyle Başkan Tören’e teşekkürlerini iletti.

         Melet Irmağı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Cemil Yılmaz ise “Geçen senede böyle bir organizasyonu yapıp bizlerin gönlünde yer eden sayın başkanıma sizlerin huzurunda ayrıca teşekkür ediyorum. Bizleri unutmadılar, bu senede aynı destekleri bizlere vermeye çalışıyorlar. Başkanımızın gönlümüzde çok büyük yeri var, Allah razı olsun “

         Programa Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, siyasi Partilerin ve Kamu kurumlarının temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Olgun Öztürk, Muhtarlar, Kumbaşı ve Melet Balıkçılar Kooperatifleri başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Anahtar Kelimeler : ALTIN, DESTEK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız