HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Eylül 2023 Cuma Saat: 11:48

YENİ İŞ BİRLİKLERİNE AÇIĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ve Cezayir arasındaki mevcut taşımacılığın geliştirilmesi, yeni hat ve koridorların değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Afrika’ya açılan bir ulaştırma kapısı olarak
YENİ İŞ BİRLİKLERİNE AÇIĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ve Cezayir arasındaki mevcut taşımacılığın geliştirilmesi, yeni hat ve koridorların değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Afrika’ya açılan bir ulaştırma kapısı olarak gördüğümüz dost ve kardeş Cezayir ile Orta Asya ve Afrika arasında köprü vazifesi görecek taşıma koridorlarını ele almamız gerektiği inancındayım” dedi.

 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Cezayir’e giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu havalimanında Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçisi Mücahit Küçükyılmaz karşıladı. Bakan Uraloğlu ve beraberindeki heyet ardından, Cezayir Ulaştırma Bakanı Youcef Cherfa ile Başkent Cezayir’de bir araya geldi.

 

Uraloğlu, Türkiye-Cezayir ilişkilerinin son yıllarda stratejik bir ortaklığa dönüştüğüne dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cezayirli mevkidaşı Abdülmecid Tebbun eş başkanlığında kurulan “Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin (YDİK)” her alanda ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli bir platform rolü üstlendiğini belirtti.

 

Bakan Uraloğlu, denizcilik, karayolu ve demiryolu taşımacılığı, gemi sanayi ve ulaştırma koridorları alanlarında iki ülke arasındaki iş birliğinin önemine işaret ederek, “Afrika’ya açılan bir ulaştırma kapısı olarak gördüğümüz dost ve kardeş Cezayir ile Orta Asya ve Afrika arasında köprü vazifesi görecek taşıma koridorlarını ele almamız gerektiği inancındayım. Mevcut taşımaların geliştirilmesi, yeni hat ve koridorların değerlendirilmesi üzerinde çalışabiliriz. Ulaştırma koridorunda iş birliklerinin arttırılmasını kapsayan bir mutabakat için çalışmalara başlayalım. Yeni işbirliklerine açığız” diye konuştu.

 

İkili görüşmelerin ardından Bakan Uraloğlu ve Bakan Youcef Cherfa basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştıklarını belirten Uraloğlu, heyetler arasındaki görüşmenin buna katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Türkiye için Cezayir’in kıymetinin büyük olduğunu belirten Uraloğlu, Cezayirli mevkidaşı Youcef Cherfa’yı en kısa zamanda Türkiye’ye beklediklerini de kaydetti. Öte yandan, Cezayir Ulaştırma Bakanı Youcef Cherfa ise, Uraloğlu’nun bu ziyaretinin Cezayir-Türkiye ortaklığına bu alanda bir yol haritası oluşturacağına vurgu yaparak, özellikle deniz taşımacılığı, balıkçılık ve demiryollarının inşası alanlarında işbirliğinin artacağını ifade etti. Türkiye’nin Başkent Cezayir’deki metro çalışmalarının tamamlanmasında yer alacağını da belirten Youcef Cherfa, Setif ve Seyyidi Bilabbas kentlerindeki tramvay yollarının da inşası için de görüşmelerin yapılacağını kaydetti.

 

Bakan Uraloğlu’nun resmi temasları, Cezayir Balıkçılık ve Su Ürünleri Bakanı Ahmed Badani ve Cezayir Bayındırlık ve Temel Altyapı Bakanı Lahdar Rahruh ile yapacağı ikili görüşmelerle sürecek.

 

Anahtar Kelimeler : YENİ, İŞ, BİRLİKLERİNE, AÇIĞIZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız