HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Eylül 2023 Cuma Saat: 16:05

“MİLLET BAHÇESİNE OTOPARK İSTİYORUZ”

         Altınordu Muhtarlar Derneği Başkanı Olgun Öztürk, 19 Eylül Stadında yapımına başlanan millet bahçesinin zemin katına 2000 araçlık kapalı otopark yapılmasını istedi. 19 Eylül stadyumu alanının yeraltının kapalı ot
“MİLLET BAHÇESİNE OTOPARK İSTİYORUZ”

         Altınordu Muhtarlar Derneği Başkanı Olgun Öztürk, 19 Eylül Stadında yapımına başlanan millet bahçesinin zemin katına 2000 araçlık kapalı otopark yapılmasını istedi.

19 Eylül stadyumu alanının yeraltının kapalı otopark olarak tesis edilmesini bu alanın kamu yararı ve şehrimizin yararına değerlendirilmesi için projenin yeniden revize edilmesi gerektiğini belirten Başkan Öztürk, yapılacak olan otoparkın bölgenin otopark sorununu büyük ölçüde çözeceğini ve kamuyada ciddi bir kaynak oluşturacağını belirtti.

PROJE REVİZE EDİLMELİ

         Altınordu Muhtarlar Derneği ve mahalle muhtarları olarak yıkılan ve kazı çalışmaları devam eden 19 Eylül stadyumu inşaat alanında açıklamalarda bulunan Öztürk, milletvekillerinden, STK’lılardan ve Ordu’yu yönetenler projenin revize edilmesi konusunda destek istedi.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜR

         Düz Mahalle ve Şarkiye Mahallesinin çok ciddi bir otopark sorunu olduğunu vurgulayan Başkan Öztürk, yapılacak olan 2000 araçlık otoparkın Altınordu’nun otopark sorununu büyük ölçüde bitireceğini ifade etti.

ESNAFLAR MAĞDUR

         Otopark yüzünden bu bölgede bulunan esnafların ciddi bir sorun yaşadıklarını ifade eden Başkan Öztürk, “Bilindiği üzere şehir merkezi olan düz mahalle, şarkiye mahallesi, Selimiye mahallesi, Bucak mahallesi, Saray mahallesi. Aziziye mahallesi, Zaferimilli mahallesi ve Yeni mahallenin bir kısmının bu proje alanına mesafeleri hemen hemen aynı uzaklıktadır.

          19 Eylül stadyumu yıkılmış ve kazı ve inşaat çalışmaları başlamış ve şu anda kazı çalışmaları devam etmektedir. Bu alanda yapılacak projede alanda toplam 417 araçlık otopark olduğu bilinmektedir.

          Kent merkezinde özellikle Düz mahallede, Şarkiye mahallesinde ciddi bir otopark sorunu yaşanmakta olduğu bilinmekte ve bu yüzden vatandaşlarımız ve kentimize gelip merkez mahalleleri gezmek ve alışveriş yapmak isteyenler yeterli otopark bulamamaktan şikâyet etmektedirler. Bu bölgedeki esnaflarda aynı konudan muzdarıplar.

         Yıkılan ve kazı çalışmaları yapılan 19 Eylül stadyumu alanı yaklaşık 18-20 dönümlük bir alan olup, bu alan altına yapılacak yaklaşık 2000 araçlık kapalı otopark hem bölgenin otopark sorununu halledecek, hem de kamuya ciddi bir kaynak oluşturacaktır. Bu durum yok sayılmamalıdır.

         Bu alana yapılacak yeraltı otoparkı ordu şehir merkezinin otopark sorununu uzun yıllar çözmüş olacak ve kamuyada yıllar yılı ciddi kaynak oluşturacaktır.

         Bu sebeple yıkılan 19 Eylül stadyumu alanın yeraltının kapalı otopark olarak tesis edilmesini bu alanın kamu yararı ve şehrimizin yararına değerlendirilmesi için projenin yeniden revize edilerek kamu yararı gözetilmelidir” dedi.

2000 ARAÇLIK OTOPARK İSTİYORUZ

         Tüm kesimden destek beklediklerini kaydeden Başkan Öztürk, “Biz muhtarlar olarak temsil ettiğimiz mahalle sakinlerimiz ve mahalle esnaflarımız ve özellikle kamu yararı açısından bu alanın zemin katının 2000 araçlık kapalı otopark tesis edilmesini talep ediyoruz.

          Ayrıca şehrimizi temsil eden millet vekillerimizden, şehrimizi yöneten genel ve yerel yöneticilerimizden, tüm siyasi parti temsilcilerimizden, Ticaret Ve Sanayi Odamızdan, Esnaf Odası ve tüm oda temsilcilerimizden, tüm STK larımızdan ve siz değerli basınımızdan Ordu’muzun geleceği ve şehrimizin geleceği, sürdürülebilir bir kent için bu projenin revizyon edilmesi konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

HABER: SEMRA GENÇOSMANOĞLU

Anahtar Kelimeler : “MİLLET, BAHÇESİNE, OTOPARK, İSTİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız