HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Eylül 2023 Pazar Saat: 14:49

PEDALLAR, DOĞA VE İNSAN İÇİN ÇEVRİLDİ

  Düzenlediği farkındalık etkinlikleriyle birçok konuyu toplumun dikkatlerine getiren Altınordu Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği bisiklet turu 7den 77ye yoğun katılımla gerçekleşti.   Altınordu Belediye
PEDALLAR, DOĞA VE İNSAN İÇİN ÇEVRİLDİ

 

Düzenlediği farkındalık etkinlikleriyle birçok konuyu toplumun dikkatlerine getiren Altınordu Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında düzenlediği bisiklet turu 7'den 77'ye yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Altınordu Belediyesinin plaj mevkiinde bulunan ücretsiz oto park alanından rıhtıma ve oradan yine başlangıç noktasına kadar  pedal çeviren onlarca bisikletsever renkli görüntüler oluşturdu.

 

Çevreci kimliğini, gerçekleştirdiği her çalışmasıyla ve geleceğe dair güçlü hedefleriyle ortaya koyan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in de bisikletiyle katıldığı turda; Bisikletli ulaşımı teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bisikletseverler 10 kilometre pedal çevirerek çevre dostu uygulamalara dikkat çektiler.

 

 

BAŞKAN TÖREN “BU ŞEHRİN GÜZELLİKLERİNİ BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE DE BİR EMANET, BİR MİRAS SORUMLULUĞU İLE KORUMAK ZORUNDAYIZ"

 

Başkan Aşkın Tören, Bisiklet dostu şehir, Spor dostu şehir, Çevre dostu şehir tanımına uygun şekilde bisikletin şehirde ulaşımın bir parçası olması konusunda kararlı olduklarını söyledi. Düzenlenen etkinliğin sadece sportif bir aktiviteden ibaret olmadığını belirten Başkan Tören, “Bu sabah sabahın erken saatleri olmasına rağmen 7’den 70’e  bisiklet tutkunlarının bisikletleriyle birlikte katılım göstermeleri bizi hakikaten çok mutlu etti.

Ancak bunu sadece bir Avrupa hareketlilik haftasında değil yine aramızda bunu yaşam şekli haline getiren başta kadınlarımız var onlarla şehrimizi bisiklet sürüşünü hayatımızın bir parçası, sadece bir sportif etkinlik değil veya kıyı kenar içerisinde güzergâh değil yaşamın bir parçası yaşam boyu spor felsefesinin bir parçası haline getirerek şehrimizde uygulamasına da öncülük etmek istiyoruz" dedi.

 

Şehrimizi bisiklet yol ağlarıyla örmek için çalışıyoruz diyen Başkan Tören "arkadaşlarımızın okuluna iş yerlerine güvenli gidip gelebilecekleri sadece turizm destinasyonları değil güvenli bisiklet yollarıyla şehrimizi adeta örmek istiyoruz. Sonsuzluk hissi veren hakikaten güzelliği heyecanı ve bu şehrin keşfedilmeye değer o gizemini bizler bisikletlerimizle dostluklarımızla ve  karbon ayak izinin sıfırlanmasıyla ilgili yaşanabilir bir çevre için sağlıklı yaşam koşullarını da oluşturmamız gerekiyor.

Ben katılımlarınız dolayısıyla her birinize teşekkür ediyorum iyi sürüşler diliyorum ve nice pedal çevirme etkinliğinde beraber olmak dileğiyle iyi hafta sonları diliyorum. Bugün hep birlikte bir farkındalık etkinliği olarak icra ettiğimiz bugünkü etkinliğin sahibi yalnız Altınordu Belediyesi değil bu şehirde yaşayan çevreye karşı kendini sorumlu hisseden aynı zamanda sporu ve bisikleti yaşamının bir parçası haline getiren çok değerli Altınordulu’lardır.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : PEDALLAR, DOĞA, VE, İNSAN, İÇİN, ÇEVRİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız