HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 12:54

“ÇOK GÜZEL BİR FARKINDALIK OLUŞTU”

  Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü organizesinde Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle daha temiz, daha sağlıklı bir kent özlemine dikkat çekerek, fosil yakıt kullanımının, enerji kullanımının, tüketim
“ÇOK GÜZEL BİR FARKINDALIK OLUŞTU”

 

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü organizesinde Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle daha temiz, daha sağlıklı bir kent özlemine dikkat çekerek, fosil yakıt kullanımının, enerji kullanımının, tüketim alışkanlığının minimize edilerek şehirlerde yeşil alanların, bisiklet ve yaya yürüyüş alanlarının artırılarak sürdürülebilir ulaşım modellerinin olduğu sağlıklı ve kaliteli yaşamı  hedeflemeye dikkat çekmek amacıyla  Sıfır Emisyon için Dünya için Harekete Geç Bisikletini Kap Gel etkinliği düzenledi. Fatsa Belediyesi’nin, “Bu seneki teması olan “Enerjini boşa harcama ve “şehrini keşfet çağrısına 7’den 70’e ilgi büyük oldu.

Fatsa Belediye binası önünden başlayan ve Bolaman Köprüsüne kadar devam eden ve Atatürk Parkı Amfi Tiyatro’da sona eren bisiklet turu etkinliğinde hem çocuklar hem de büyükler eğlenceli bir gün yaşadı.

  Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Özbay, Ercan Yurttaş’ da bizzat bisiklet turu etkinliğine katıldılar.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar etkinlik sonunda yaptığı konuşmada,  “Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliği kapsamında Dünya İçin Hareket Et Sloganıyla Fatsa Belediyemizdeki çalışma arkadaşlarımız güzel bir etkinlik düzenledi. Biz de bunun çağrısında bulunmuştuk. Bu çağrıya bu kadar yoğun bir ilgi olacağını düşünmemiştik. Birçok bisiklet sever gençlerimiz, çocuklarımız, ailelerimiz bugünkü etkinliğe katıldılar ve güzel bir farkındalık oluştu. Hem sıfır emisyon, hem hareketlilik hem de sağlıklı yaşam açısından çok güzel bir farkındalık oluştu. Ben bu güzel etkinliğe katılan tüm bisiklet severlere ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Şehrimizde yeni yaşam alanlarının, yeni bisiklet yollarının, yeni yürüyüş alanlarının gerekliliğini de bu etkinlik vesilesiyle görmüş olduk. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

  Fatsa Bisikletçiler Dernek Başkanı Turgay Elmalı ise, “Fatsa'da böyle bir organizasyonun düzenlemesi çok güzel bir şey. Bildiğim kadarıyla ilk defa düzenleniyor. Tabii ki çok güzelde katılım çok güzeldi. Daha da fazla olacağının zamanla gelişeceğini düşünüyorum. İnşallah daha iyileri olacak.” diye konuştu.

“HER KONUDA TÜKETİMİ AZALTALIM, GERİ DÖNÜŞTÜRELİM, TOPLU TAŞIMAYI TERCİH EDELİM”

 Organizyonu düzenleyen Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli’ de, “Bu hafta Avrupa Hareketlilik Haftası. Bütün dünya ülkelerin aslında birlikte hareket ederek, aslında çevreye karşı tüm insanlığa dikkat çekmek amacıyla ve önlemleri artık almak amacıyla yapmış olduğu bir farkındalık etkinliği. Özellikle küresel ısınmaya sebep olan fosil yakıtların azaltımı, özellikle toplu taşımaya teşvik, bireysel araçların artık kısa mesafelerde kullanılmaması, enerji tasarrufu. Biliyorsunuz enerji ne kadar çok tüketirsek çevreyi o kadar fazla kirletmiş ve karbon salımını o kadar atmosfere yüksek yapmış oluruz. Bunu azaltmak için böyle bir ilçemizde farkındalık etkinliği düzenleyelim istedik. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Çoluk çocuk 7'den 70'e gerçekten güzel bir etkinlik oldu. Umarım her konuda tüketimi azaltalım, geri dönüştürelim, toplu taşımayı tercih edelim onun dışında enerji tasarrufu yapalım, yeniden kullanalım ve tüketimi azaltalım toplum olarak. Çünkü artık bunu görev ve sorumluluk haline getirebilmeliyiz ki ve bireysel, bölgesel değil, küresel anlamda tüm dünya ülkeleri olarak eş zamanlı birlikte hareket ederek yapmalıyız ki dünyamıza sahip çıkabilelim.” şeklinde konuştu.

Organizasyona katkı sağlayan Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim ise, “Avrupa Hareketlilik Haftasına yakışır bir biçimde egzoz dumanının olmadığı, çevrenin, karbondioksitin artmadığı bir etkinlik düzenlemek istedik. Bisiklet etkinliği hem insanlarda farkındalık oluşturmak için hem de çevrenin korunmasına katkıda bulunmak için yapılabilecek en güzel etkinlikti. Biz istiyoruz ki Fatsa deniz ve ormanın birleştiği bir yer. Böyle bir alanın güzelliği her zaman daimi kalsın. Motor kullanımını araç kullanımını ne kadar azaltırsak bisiklet ve pedal çevirmeye ne kadar vakit ayırırsak hem kendi sağlığımız için bir şeyler yapmış olacağız hem de çevremizi ileri ki nesillere aynı şekilde temiz bir şekilde sağlıklı bir şekilde vermiş olacağız. Bir bayan olarak ben burada bisiklet sürmekten çok memnunum. Hatta çocuğumla katıldım tüm ailelere. İkincisi düzenlendiği zaman çocuklarıyla, eşleriyle bu etkinliğe katılmalarını bekliyorum.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “ÇOK, GÜZEL, BİR, FARKINDALIK, OLUŞTU”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız