HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Eylül 2023 Cuma Saat: 15:28

YAYLALAR YEŞİL YOL İLE BİRLEŞİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesinin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra eşsiz manzaralar eşliğinde yolculuk imkanı sunan Yeşil Yol Projesi’nde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekiple
YAYLALAR YEŞİL YOL İLE BİRLEŞİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi'nin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra eşsiz manzaralar eşliğinde yolculuk imkanı sunan Yeşil Yol Projesi’nde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, Yeşil Yol Projesi’nin en önemli etaplarından bir tanesi olan Akkuş Yayları ile Kumru Yayları arasında bulunan güzergahı beton yol ile birleştiriyor.

Yaptığı yol yapım çalışmaları ile Ordu genelinde konforlu bir ulaşımın kapılarını aralayan Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçeleri modern yollarla buluşturan ekipler, turizme ciddi katkı sunacak Yeşil Yol çalışmalarına da büyük önem veriyor.

Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda yürüttüğü çalışmalarla Ordu’nun turizmine önemli katkı vermesi hedeflenen projede büyük mesafe kat etti. İlk olarak 2013 yılında ilk kazması vurularak Samsun’dan başlayıp, Sarp Sınır Kapısı’na kadar devam eden 2 bin 600 km’lik Yeşil Yol Projesi’nin 235 km’lik kısmı Ordu sınırları içerisinden geçiyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi 125 km’lik yol ağında bulunan noktalarda ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

YAYLA TURİZMİNE KATKI VERECEK

Ordu yaylarında adeta şantiye kuran Büyükşehir Belediyesi Yeşil Yol Projesi kapsamında Akkuş’un Çağman ve Çekiç Obası Yaylaları ile Kumru’nun Yalın ve Düzoba Yaylalarını birbirine bağlayan grup yolunda çalışmalarına devam ediyor. Tamamlandığında turizme de önemli katkı verecek olan yolda Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan 3 kilometrelik beton yolun 1 kilometrelik bölümünü tamamlayan ekipler, geriye kalan yol ağının tamamlanması içinde yoğun mesai harcıyor. Öte yandan yeşil yol ile ayrıca güzergâh üzerinde bulunan mahallelerde konforlu ulaşıma kavuşuyor.

Güzergah üzerinde bulunan mahalle muhtarları da yapılan çalışmanın mahalleleri içinde büyük kolaylık sağladığını belirterek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini ilettiler.

 9 İLİN YAYLALARINI BAĞLAYACAK

 Yeşil Yol Karadeniz’de 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak. Proje kapsamında Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağlıyor. Yeşil Yolu kullanan turistlerin, Samsun'dan başlayıp Sarp Sınır Kapısı'na kadar doğaya dokunarak, doğayı izleyerek turizm faaliyetine katılması üzerine planlanmış bir çalışma. 2 bin 600 km’lik güzergâhın Ordu sınırları içerisindeki sorumluluk alanında Büyükşehir Belediyesi ekipleri özverili çalışma yürütüyor.

 

Anahtar Kelimeler : YAYLALAR, YEŞİL, YOL, İLE, BİRLEŞİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız