HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Eylül 2023 Cumartesi Saat: 12:57

“ORDU DEĞİŞİYOR!”

Seçim vaatlerinin dışında tarımdan turizme 290’ı aşkın çalışmayı hayata geçirdiklerini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Başkan Güler, Ordu’nun büyük bir değişimden geçtiğini söyledi.
“ORDU DEĞİŞİYOR!”

Seçim vaatlerinin dışında tarımdan turizme 290’ı aşkın çalışmayı hayata geçirdiklerini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Başkan Güler, Ordu’nun büyük bir değişimden geçtiğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, TV 52 ekranlarında yayınlanan “Gündem” programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve planlanan çalışmaları masaya yatırarak önemli açıklamalarda bulundu.

“BÜTÇEMİZİN ASLAN PAYINI YOL VE SU ALIYOR”

Görev süreleri boyunca pandemi ve doğal afetler gibi zorlu bir süreç geçirdiklerini ifade eden Başkan Güler, tüm bu olumsuzluklara rağmen Ordu’da 1900 kilometre yol ile rekor kırdıklarını ifade etti.

Bütçelerinin aslan payını en fazla yol ve su yatırımları aldığını açıklayan Güler şunları söyledi: “Zorlu bir coğrafyamız var. Bütçemizin aslan payını yol ve su alıyor. Karadeniz gibi bir bölgede en önemli proje yol. Bu konuda da fevkalade sonuçlar alıyoruz. Rekor sayıda yol yapılıyor. Toplamda 1900 km yol yaptık. Bütçemizi de çok güzel yönetiyoruz. Güçlü bir belediyeyiz. Çoğu kişi parasızlıktan şikâyet eder ama biz kaynaklarımızı oluşturduk. Şu an da tek rakibimiz kendimiziz.”

“BİZİM EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ 240 İŞ MAKİNESİ”

Stratejilerimiz ve belirli hedeflerimiz doğrultusunda arkadaşlarımız önceliklileri tespit ediyor diye konuşan Başkan Güler, “Bizim en büyük avantajımız 240 iş makinesi, taş ocaklarımız, asfalt plent tesisimiz ve beton santralları sahibi olmamız. Nüfusun durumu, yolların kullanım periyodu, ekonomiye katkısını düşünerek hesabımızı yapıyoruz.  Normal olarak bu bütçeler ile yaptığımız bu yollar daha uzun sürede bitmesi gerekirken, önümüzdeki 2 sene içerisinde yol sorunu bitmiş olacak. Biz 2 yılı pandemiyle zor bir dönem geçirdik. Ama biz işi önümüze kattık gidiyoruz” diye konuştu.

“1855 KM İÇME SUYU VE KANALİZASYON HATTI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIK”

Yol yatırımlarının yanı sıra su alanında da büyük bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Güler, şu bilgileri verdi: “1855 km içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarını tamamladık. Suyu işi kolay değil, bütün evlere götürüyorsun. 4 yılda 240 mahallenin su sorunu çözüldü. 32 mahalle kaldı. Bu mahallelerin su sorunu da çözeceğiz. Kayıp kaçak da yaptığımız çalışmada Ünye ve Fatsa’nın suyunun toplamı kadar suyu kurtarmış olduk. İyi ve örnek bir dönem yaşıyoruz. Göletler ile birlikte suyu da kökünden çözmek istiyoruz. 40 kadar gölet yaptık. Küçük bir büyükşehiriz ama büyük işler başardık.”

“SEÇİM VAATLERİMİZİN DIŞINDA TOPLAMDA 290’I AŞKIN ÇALIŞMAMIZ OLDU”

Seçim vaatlerinin dışında tarımdan turizme 290’ı aşkın çalışmayı hayata geçirdiklerini belirten Başkan Güler, Ordu’nun büyük bir değişimden geçtiğini ifade etti.

Başkan Güler açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Ordu büyük bir değişim geçiriyor. Halkımızda bu değişim ve dönüşüme güzel cevap veriyor. Harikulade çalışmalarımız var. Bu çalışmalarla Ordu’muz sadece bölgede değil, Türkiye’de hatta dünyada da belirli yerlerde dikkat çekiyor. Seçim vaatlerimizin dışında toplamda 290’nı aşkın çalışmamız olmuş. Ordu yaşanılabilir bir kent olma noktasında güzel bir kent oluyor. 12 ay Ordu’yu yaşanılabilir bir hale getirdik. Denizi de hayatımıza kattım. Tarımdan teknolojiye, turizme kadar ağırlık verdik. Ordu’da belediyeciliğin dışında biz aynı zamanda başka şehirlere örnek oluyoruz. Kimse bir şey olmaya değil, bir şey yapmaya çalışsın. Zaten yapınca oluyor.”

“ÜRETİM HEDEFLERİMİZ, KALKINMA HEDEFLERİMİZ VAR. EN İYİ OLACAĞIZ”

Üretim ve kalkınma hedefleri ile Ordu’nun en iyisi olacağının altını çizen Başkan Güler, “Çatışma kültüründen vazgeçmeliyiz. Herkesin bir hedefi olmalı. Ordu gerçeklerle çok yüzleşmemiş. Duygudaşlık çok önemli. Ortak bir hedefimiz olacak. Bu hedefleri koyuyoruz şu anda. En iyi olacağız. Üretim hedeflerimiz, kalkınma hedeflerimiz var. Ordu’yu en iyi yapmak için ekonomik olarak üst ilçelerin yolunun, suyunun bitmesi. Yolunu suyunu tamamlandığımız da oralar yaşanılabilir bir hal alacak. Yine üniversite ile şehrin birleşmesi lazım. Gençler için değil, gençlerle birlikte projeler hazırlayacağız. Güçlerimizi birleştireceğiz” diye konuştu.

Öte yandan 2 saati aşkın süren programda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılıktan turizme kadar birçok alanda yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Anahtar Kelimeler : “ORDU, DEĞİŞİYOR!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız