HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ekim 2023 Salı Saat: 13:49

MAMA TESİSİ HİZMETE AÇILIYOR

Ünye Belediyesi, Sokak hayvanlarının gıda ihtiyacının karşılanması ve israfın önüne geçilmesi amacıyla kurduğu tesisi hizmete açıyor. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Yaşadığımız coğrafyada insanlarımızın ihtiyaçlarını k
MAMA TESİSİ HİZMETE AÇILIYOR

Ünye Belediyesi, Sokak hayvanlarının gıda ihtiyacının karşılanması ve israfın önüne geçilmesi amacıyla kurduğu tesisi hizmete açıyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Yaşadığımız coğrafyada insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak projelerimizi hayata geçirirken, sokak hayvanlarının da barınma ve gıda ihtiyaçlarına yönelik çözüm üretiyoruz. Bu kapsamda Ünye’mize Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi’ni kazandırdık. Açılışımıza tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın şehrin her alanında hayata geçirdiği projelere bir yenisi daha eklendi. Sosyal Belediyecilik hizmetiyle vatandaşların sorunlarını bir bir çözerek Ünye’yi bölgenin yıldızı haline getiren Başkan Tavlı, bu kez sokak hayvanlarının mama ihtiyacını karşılayacak projeyi hizmete sunuyor. Ünye Belediyesi tarafından yapılan tesis, 200 metrekare kapalı ve 650 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 850 metrekare alana sahip. Tesiste sokak hayvanlarının kuru mama ihtiyacı karşılanırken, Park-bahçe ve pazar atıklarını değerlendirmek için kompost (organik gübre) ünitesi de yer alıyor.

HEM SOKAK HAYVANLARI AÇ KALMAYACAK HEM DE İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Ünye Belediyesi bugüne kadar şehrin çeşitli yerlerinde bulunan sokak hayvanlarına mama desteğini periyodik olarak sürdürüyor. Kurulan tesis ile sokak hayvanlarının beslenme gereksinimleri daha düzenli ve etkili gerçekleştirilerek karşılanmış olacak. Proje ile ayrıca belediye sosyal tesisleri başta olmak üzere restoranlardaki atık yemekler çöpe gitmeyerek israfın önüne geçilecek. Tesis yılın 365 günü hizmet verecek.

TESİSTE ORGANİK GÜBRE ÜNİTESİ DE YER ALIYOR

Tesiste Park-bahçe ve pazar atıklarını değerlendirmek için kompost (organik gübre) ünitesi de kuruldu. Kalan pazar atıkları belli bir sıcaklık ve sürede fermente yapılarak kompost haline getirilecek ve organik gübre olacak.

BAŞKAN TAVLI’DAN AÇILIŞA DAVET

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 4 Ekim 2023 Çarşamba günü tesisin açılarak hizmete gireceğini ifade ederek, “Tesisimizin kurulum çalışmaları tamamlanarak üretime hazır hale getirilmiştir. Bu tesisimizi, dünya genelinde nüfusun hızla artması sonucunda oluşan atıkların fazla miktarda çoğalması neticesinde bunlara alternatif çözümler bulmaktır. Üretim, tüketim ve hizmet süreçlerinde atık oluşumunun önlenmesi/azaltılması, yeniden kullanıma öncelik verilmesi, oluşan atıkların ise kaynağında ayrı biriktirilerek toplanması ve geri dönüşüm veya geri kazanımının sağlanarak bertarafa gönderilecek atık miktarının azaltılması suretiyle çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yaklaşımı ile kurduk. Can dostlarımız bu tesisimiz ile beslenme ihtiyacını giderecektir. Tesisimizi yine anlamlı bir günde açıyoruz. 4 Ekim 2023 Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde saat 14.00’da tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı açılışımıza davet ediyor, tesisimizin şimdiden Ünye’mize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : MAMA, TESİSİ, HİZMETE, AÇILIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız