HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ekim 2023 Salı Saat: 14:09

“HAYVANLARI KORUMAK İNSANLIK GÖREVİMİZDİR”

Ordu Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Tayfun Kara, “Hayvanları korumak, onlarında bir canlı olduğunu, beslenmeye, barınmaya, sevgiye ihtiyaçları olduğunu unutmadan dünyamızı onlarla paylaşmaya devam etmek insanlık görevlerimizdendir”
“HAYVANLARI KORUMAK İNSANLIK GÖREVİMİZDİR”

Ordu Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Tayfun Kara, “Hayvanları korumak, onlarında bir canlı olduğunu, beslenmeye, barınmaya, sevgiye ihtiyaçları olduğunu unutmadan dünyamızı onlarla paylaşmaya devam etmek insanlık görevlerimizdendir” dedi.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle açıklama yapan Kara, insanlara ve ekolojik dengeye büyük katkısı olan hayvanların yok sayılmasının ve kötü muamele edilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

HAYVANLAR EKOLOJİK DENGEYE BÜYÜK KATKISI SAĞLIYOR

Taşımacılık, giyim, ilaç, besin vb. bir çok konuda insanlara faydası olan hayvanların yine insanlar tarafından korunması ve yaşamlarını devam ettirmeleri sağlanmalıdır diyen Kara, şunları söyledi: “Hayvanların sahip olduğu haklara yönelik farkındalık oluşturmak için 1931’den beri her yıl 4 Ekim’de bütün dünyada Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaktadır.Amacımız yaşamımızın her alanında yer alan hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek, onları korumak ve onların bizler için önemini herkese benimsetmektir.

Dünya nüfusunun her geçen gün artması ile birlikte hayvanların doğal yaşam alanlarına insanların etkisi artmakta, hayvanların doğal yaşam alanları azalmakta, doğal yaşam alanları zarar görmektedir. Yaşam alanlarının azalması ile birlikte besin bulmakta dahi zorlanan dostlarımızı korumak, ihtiyaçlarını karşılamak gerekmektir. Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün amacıda bu durum hakkında insanları bilgilendirmek ve konuya hassasiyetlerini arttırmaktır.

Hayvanlar dünyamızın var oluşundan bu yana insanlarla birlikte yaşamı paylaşmışlardır. Araçların bu denli sıklıkla bulanmadığı yakın zamanlara kadar at, eşek, deve gibi hayvanlar taşımacılıkta, güvercinler haberleşmede kullanılırken, inek ve koyunlar süt ve etleri ile, tavuklar yumurtaları, arılar balları ile insanlara besin kaynağı oluşturmuşlardır. Bir çok bilim adamına göre bitkilerdeki tozlaşmanın büyük kısmı arılar tarafından gerçekleştirilmektedir ve arıların dünya üzerinden tam olarak yok olması halinde insanlığın en fazla 10 yıl daha hayatta kalabileceği kabul edilmektedir. Bu nedenle insanlara ve ekolojik dengeye büyük katkısı olan hayvanların yok sayılması, kötü muamele edilmesi kabul edilemez bir durumdur.  Taşımacılık, giyim, ilaç, besin vb. bir çok konuda insanlara faydası olan hayvanların yine insanlar tarafından korunması ve yaşamlarını devam ettirmeleri sağlanmalıdır.”

HAYVANLARI HER ZAMAN KORUMALIYIZ

Sadece Hayvanları Koruma Gününde değil her zaman hayvanlarımızı korumamız gerekir diyen Kara, “Kış aylarında camlarımızın önüne kuşlar için yem bırakmak, sokaktaki bir hayvana su veya mama vermek, hasta bir hayvanı tedavi ettirmek kadar kolay aslında onları korumak. Sadece Hayvanları Koruma Gününde değil her zaman hayvanlarımızı korumalı, onların da biz insanlar gibi beslenme, barınma ve SEVGİye ihtiyaç duyan bir canlı olduklarını unutmamalıyız” diye konuştu. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız