HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ekim 2023 Salı Saat: 16:35

FINDIK ÜRETİCİSİ ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ VERİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Fındık Taban Fiyatı 4 Dolar Olmalı. Türkiye ve Dünya genelinde fındık rekoltesinde düşüş olmasına karşın TMO piyasa koşullarının altında alım yapıyor” dedi. Ordu’da fınd
FINDIK ÜRETİCİSİ ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ VERİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Fındık Taban Fiyatı 4 Dolar Olmalı. Türkiye ve Dünya genelinde fındık rekoltesinde düşüş olmasına karşın TMO piyasa koşullarının altında alım yapıyor” dedi.

Ordu’da fındık üreticileri ile bir araya gelen Seyit Torun yaptığı açıklamada, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) kabuklu fındık alımına ilişkin Cumhurbaşkanı tarafından 7 Ağustos 2023 tarihinde yapılan açıklama ve TMO’nun 21 Ağustos 2023 tarihinde yaptığı duyuru ile kilo başına 75 ila 84 TL aralığında fiyatlar ile alım yapılacağını öğrendik. “Mevcut iktidarın fındık alımına yönelik politikaları her yıl olduğu üzere 2023 yılında da hayal kırıklığı yaratmıştır” diye konuştu.

Bugüne bakıldığında ise hem iç piyasada hem de dünya genelinde fındık rekoltesinde düşüş yaşanmakta olduğunun altını çizen Torun, fındık üreticilerin ellerinde kalan ürünlerinin piyasa koşullarına uygun olarak kilo başına en az 120 TL üzerinden alıma başlanmasını talep etti.

“FINDIK SEKTÖRÜ DARBOĞAZDA”

Artan girdi maliyetlerine oranla her yıl düşük kalan desteklemeler, Ordu’da meydana gelen sel felaketi ve bütün olumsuzluklara karşın üretmeye ve ülkemize kazandırmaya devam eden üreticilerin ölüm – kalım mücadelesi verdiğini belirten Torun, “Türkiye’nin dünya fındık üretiminde 2019 yılında %69.2 olan payının 2021 yılında %63.5 oranına gerilemiş olması sektörde yaşanan darboğazın en net göstergesidir. Söz konusu yeni fiyatlama ve alıma yönelik adımların hızla atılmaması halinde stratejik sektör fındık üretiminde onarılamaz yaralar açılacaktır diyen Ordu Milletvekilimiz, Cumhuriyet Halk Partisi fındık üreticilerimiz ile omuz omuza emek ve hak mücadelesine durmaksızın devam edecektir” açıklamasında bulundu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız