HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 11:18

“DİN GÖREVLİLERİMİZ KIYMETLİ ÖNDERLERİMİZDİR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle emekli din görevlileriyle bir araya geldi. Başkan Tavlı, Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutlayarak, “ Camilerimiz Allah’ın evleridir. Onların süsü
“DİN GÖREVLİLERİMİZ KIYMETLİ ÖNDERLERİMİZDİR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle emekli din görevlileriyle bir araya geldi. Başkan Tavlı, Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutlayarak, “ Camilerimiz Allah’ın evleridir. Onların süsü ise cemaatlerdir. Din görevlilerimiz ise camilerimiz ile cemaatlerimizi buluşturan kıymetli önderlerimizsiniz” dedi.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Ünye’de emekli din görevlileri onuruna kahvaltı programı düzenlendi. Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, emekli müftüler ve emekli din görevlileri katıldı.

MÜFTÜ OKUŞ, “HOCALARIMIZ ÜLKEMİZİN HER BELDESİNDE VEFAKAR HİZMETLER VERDİ”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Mevlidi Nebi Haftası’nın ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladıklarını belirterek, “İki haftadır yoğun programlar icra etmekteyiz. Siz değerli müftü ve hocalarımız vatanın her köşesinde ülkemizin her beldesinde din hizmetlerinde, eğitim hizmetlerinde, Cami hizmetlerinde vefakar hizmetler verdiniz. Rabbim hepinizden razı olsun. Bugün hem size teşekkür etmek hem de vefa borcunu ödemek için bir araya geldik” dedi.

Emekli din görevlileri adına konuşan Faruk Ateş ise programın düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

BAŞKAN TAVLI, “DİN GÖREVLİLERİMİZ TOPLUMUN HER ALANINDA GÖREV ALIYOR”

Din görevlilerinin camiler ve cemaat arasında köprü olduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Camilerimiz yeryüzünde Allah’ın evleridir. Gökteki yıldızlar nasıl ki yer ehlini aydınlatıyorsa camilerimiz de aynı şekilde gök ehlini aydınlatmaktadır. Camilerimizin güzelliği onun sadeliğindedir diye ifade ediliyor. Camilerimizin süsünü de oluşturan cemaatlerimizdir. Siz değerli hocalarımız gök ehlini aydınlatan camilerimiz ile camilerimizin süsü olan cemaatlerimizi buluşturan kıymetli önderlerimizsiniz. Bu vesile ile hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Allah niyetlerinizi ve hizmetlerinizi kabul buyursun. Hayırlı ameller olarak defterlerinize not etsin. Son yıllarda yaşadığımız afet ve salgınlarda pandemi ve deprem sürecinde gördük. Nerede bir insana yardım ihtiyacı varsa, nerde insanlığa hizmet gerekiyorsa sizleri hep oralarda görüyoruz. Aynı zamanda neslin ve insanlığın eğitimi ve irşadı konusunda ciddi hizmetler yürüttüğünüze hem şahit oluyoruz hem de bunları yaptığınızı görüyoruz. Bu vesile ile Allah sizlerin sözlerinizi güçlü kılsın. Sizlere hayırlı ömür diliyorum” diye konuştu.

KAYMAKAM IŞIK, “DİN GÖREVLİLİĞİ EMEKLİLİĞİ OLAN BİR MESLEK DEĞİLDİR”

Programda konuşan Kaymakam Ayhan Işık, “Bu bir vefa duygusunun ifadesidir. Esasen din görevliliği emekliliği olan bir meslek grubu da değildir. Din görevlileri topluma sürekli önderlik yapmak, toplumu irşat etme vazifelerini devam ettirmektedirler. Hocalarımız doğumdan ölüme kadar insanlarımızın yanındadır. Din görevlilerimize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından program dua ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız