HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 16:14

CAN DOSTLARA ALTINORDU ŞEFKATİ

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören öncülüğünde ‘Her Can Bize Emanet’ bilinciyle bugüne kadar sokak hayvanlarına yönelik hayata geçirdiği çalışmalarla büyük takdir toplayan Altınordu Belediyesi, “4 Ekim Dünya Hayvanları Ko

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören öncülüğünde ‘Her Can Bize Emanet’ bilinciyle bugüne kadar sokak hayvanlarına yönelik hayata geçirdiği çalışmalarla büyük takdir toplayan Altınordu Belediyesi, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” dolayısıyla düzenlediği etkinlikler ile bir kez daha sevimli patilere dikkat çekti.

Altınordu belediyesinin Akyazı sahilinde bulunan ücretsiz otopark alanında düzenlenen etkinlikte kurulan 4 farklı stantta sokak hayvanlarına yönelik vatandaşlara hem bilgilendirme yapıldı hem de belediyenin çalışmaları sergilendi. Programa 5 Anaokulundan minik öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

MİNİK PATİLER ALTINORDU BELEDİYESİ İLE GÜVENDE

 

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamayı amaçlayan etkinliğe katılan Anaokulu öğrencilerine veteriner hekim tarafından sokak hayvanlarının bakımı ve korunması konularında bilgiler verildi. Altınordu Belediyesinin atölyelerinde sevimli dostlar için üretilen mama odakları ve kedi köpek evleri tanıtıldı. Etkinlikte kedi ve köpek evlerini yaptıkları boyama çalışmasıyla renklendiren minik yüreklerin şövale üzerine çizilen evleri parmak boya ile boyama etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Ayrıca çocuklar Pamuk Şeker ve Balon Sihirbazının Yaptığı Hayvan Figürlü Balonlar ile ödüllendirildi. Etkinliğe katılan vatandaşlara da kedi, köpek maması ve mama kapları hediye edildi.

Öte yandan Altınordu Belediyesi 92 mahallede sokak hayvanlarına yönelik besleme faaliyetlerini sahada oluşturduğu 375 noktadaki mama odağı, 6 noktada atık karşılığı mama veren otomat ile yıl boyunca sürdürürken 19 adet kedi evi ve 60 adet anneli yavru kulübesi ile can dostlara iklim koşullarından koruyacak yuvalar kurdu. Altınordu Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını gönüllü hayvansever vatandaşlar ile birlikte aralıksız olarak sürdürüyor.

 

BAŞKAN TÖREN “HER ŞEY SEVGİYLE BAŞLAR”

 

Her şey sevgiyle başlar diyen Başkan Aşkın Tören “Her can bize emanet anlayışıyla yaratılmış her canı emanet bilip korumayı şiar edindik. Çünkü biz yeryüzündekilere merhamet etmeyi öğütleyen, her canı aziz ve değerli kabul eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Can dostlarımıza yönelik birçok ilke imza attık atmaya da devam ediyoruz. Bütün bu çalışmalarımıza kattığımız çocuklarımız ve gençlerimiz eliyle aslında gelecek kuşaklara da bir sevgi bir merhamet aşılayarak paylaşmayı bir arada olmayı ve yaratılmış her canı emanet bilip korumayı da öğretmiş oluyoruz.  Sınırlarımız içerisindeki tüm canlıları emanet kabul eden aynı zamanda yaşam kalitelerini artırmak için canla başla çalışan belediyemiz; ilgi, sevgi ve şefkatle sokak hayvanlarının da her daim yanındadır. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün toplumda var olan farkındalığı arttırmasını temenni ediyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler : CAN, DOSTLARA, ALTINORDU, ŞEFKATİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız