HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ekim 2023 Perşembe Saat: 13:35

MAMA ÜRETİM TESİSİ AÇILDI

Ünye Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının gıda ihtiyacının karşılanması ve israfın önüne geçilmesi amacıyla kurulan Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi’nin açılışı görkemli törenle gerçekleştirildi. Sıfır atı
MAMA ÜRETİM TESİSİ AÇILDI

Ünye Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının gıda ihtiyacının karşılanması ve israfın önüne geçilmesi amacıyla kurulan Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi’nin açılışı görkemli törenle gerçekleştirildi. Sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda hassas davrandıklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Tesisimizde sokak hayvanlarının gıda ihtiyacını karşılarken aynı zamanda israfın da önüne geçmiş olacağız. Ayrıca organik atıkları gübreye dönüştürerek park-bahçe çalışmalarımızda kullanacağız. Tesisimiz Ünye’mize hayırlı olsun” dedi.

Ünye Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının gıda ihtiyacını karşılaması amacıyla kurulan Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Ütğm. Oğuzhan Sarıkaya, Emniyet Müdürü Celal Sarısoy, Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım, Muhtarlar, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Hayvan Hakları Federasyonu ve Konfederasyonu temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

HAYVANSEVERLERDEN BAŞKAN TAVLI’YA TEŞEKKÜR

Hayvan Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Karadeniz Bölge Temsilcisi Zafer Özdemir açılışta yaptığı konuşmada, “Değerli Belediye Başkanımıza Karadeniz’de birçok belediye başkanına örnek olacak bir tesisi kazandırdığı için konfederasyonumuz adına, canlarımız adına ve gönüllülerimiz adına kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE ANLAMLI AÇILIŞ

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde anlamlı bir açılışa ev sahipliği yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü olması nedeniyle ona uygun bir projenin tamamlanarak hayata geçirilmesi vesilesiyle toplandık. Açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN TAVLI, “SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİYORUZ”

Açılışta yaptığı konuşmada sıfır atık ve geri dönüşüme dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “ Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin yürütücüsü olduğu sıfır atık projesine Ünye Belediyesi olarak biz de katkı sunuyor, değişen Dünya’nın en büyük problemlerinden olan atıklar konusunda hassas olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu nedenle Mama Üretim Tesisimizin yanı başında Atık Getirme Merkezi’ni de kurduk. Böylelikle geri dönüşümü mümkün olan inşaat malzemeleri, elektronik ürünler, piller, metaller gibi ürünler toplanarak çevreye ve doğaya zarar vermeden geri dönüşümü sağlanacaktır” dedi.

BAŞKAN TAVLI, “TESİSİMİZ HEM SOKAK HAYVANLARININ GIDA İHTİYACINI KARŞILAYACAK HEM DE İSRAFIN ÖNÜNE GEÇECEK”

Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi hakkında bilgi veren Başkan Tavlı, “Ünye Belediyesi olarak sosyal tesis anlamında bölgemizde iddialı bir belediyeyiz. Bu nedenle tesislerimizdeki gıda atıklarının israf olmaması amacıyla bu tesisimizi kurduk ve düzenli olarak sosyal tesislerimizden alınan atıklar burada sokak hayvanlarının gıda ihtiyacını karşılamak üzere dönüştürülüyor. Böylelikle hem sokakta yaşayan can dostlarımızın gıda ihtiyacını karşılıyor hem de israfın önüne geçiyoruz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : MAMA, ÜRETİM, TESİSİ, AÇILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız