HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ekim 2023 Perşembe Saat: 13:42

TEKELCİ FİRMANIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYORLAR!

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Naci Şanlıtürk, TMO fındık sattı iddiasına açıklık getirdi. Şanlıtürk, TMO’nun kesinlikle fındık satışı yapmadığını belirterek bu tür söylemlerin tekelci firmanın değirmenine su taşıdığ
TEKELCİ FİRMANIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYORLAR!

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Naci Şanlıtürk, TMO fındık sattı iddiasına açıklık getirdi. Şanlıtürk, TMO’nun kesinlikle fındık satışı yapmadığını belirterek bu tür söylemlerin tekelci firmanın değirmenine su taşıdığını vurguladı.

Samsun’da selin zarar verdiği TMO’nun depolarında bulunan yaklaşık 250 ton civarındaki kabuklu fındığı, sigorta şirketinin ıslak ve içinde çürükler olduğu için piyasanın altında satmak zorunda kaldığını belirten Şanlıtürk, TMO’nun 2023 ürünü fındığı kesinlikte satışa sunmadığını söyledi.

PİYASAYI BOZMAYA ÇALIŞAN MANİPÜLATİF SÖYLEMLER

Meclis genel kurulunda açıklamalarda bulunan Şanlıtürk, TMO’nun “Fındık sattı” iddialarının hassas dengede oluşan fındık piyasasının üreticinin aleyhine oluşacak şekilde bozmaya yönelik manipülatif söylemler olduğunu belirten Milletvekili Şanlıtürk, “Bildiğiniz gibi Karadeniz bölgesinde yaz aylarında sel ve su baskınları ile karşılaşılmaktadır.

Samsun ilimizde meydana gelen selde bir çok ev, iş yeri ve depo sular altında kalmıştır.

Toprak mahsulleri ofisinin fındık deposuna su girmiş ve bir kısım Kabuklu Fındığa zarar vermiştir. Sadece fındık deposuna su girmemiş buğday ve pirinç depoları da selde zarar görmüştür. Depodaki ürünler sigortalı olduğu için ilgili sigorta yetkilileri gelmiş hasar görmeyen fındık depodan boşaltılmıştır.

Sel’in zarar verdiği yaklaşık 200- 250 ton civarındaki Kabuklu Fındığı sigorta şirketi;

ıslak olduğu için, içinde yer yer çürükler olduğu için piyasanın altında satış yapmıştır. Bu satışı gerçekleştiren sigorta şirketidir” dedi.

BU SÖYLEMLER ÜRETİCİYE ZARAR VERİYOR

Aynı şekilde selde zarar gören pirinç ve buğdayın da sigorta şirketi tarafından satıldığını belirten Şanlıtürk, “Poliçeyi yaparken teminat aldığı için artık hasar gören ürün tamamen Sigorta Şirketinindir. Burada devletin ya da toprak mahsulleri ofisinin herhangi bir zararı yoktur. Depoyu sigortalayan şirket; Toprak mahsulleri ofisinin zararını daha önceden poliçeyi yaparken teminat altına aldığı için karşılayacaktır” açıklamasında bulundu.

            Konuya ilişkin örnekte veren Milletvekili Şanlıtürk, “Örnek vermek gerekirse kazada Pert’e çıkan aracınızın sigorta şirketi tarafından hasarlı olarak satılması ve sizin aracınızın parasını piyasa fiyatından size ödemesi gibidir.

“Bu olayı çarpıtarak “toprak mahsulleri ofisi piyasanın altında fındık satıyor” diye dillendirmek çok hassas dengede oluşan fındık piyasasını tekelci firma lehine bozmaktır.

Bu söylem üreticinin zarar etmesine yol açacaktır” diye konuştu.

DEVLETİMİZE VE DEVLETİMİZİN KURUMLARINA GÜVENECEĞİZ

            Bu tür söylemlerin ancak tekelci firmanın değirmene su taşıyacaktır diyen Milletvekili Şanlıtürk, “Bizim kaygımız; Üreticidir üreticinin menfaatlerinin zarar görmemesidir.

Toprak mahsulleri ofisi 2023 hasat’ından sonra kesinlikle Kabuklu Fındık satmamıştır.

Ofis tarafından yapılan açıklamalarda da şu an için Kabuklu Fındık satmayı düşünmediklerini kamuoyuna beyan etmişlerdir.

Kurumlarımızın saygınlığını korumalıyız, şu anda fındık piyasasında toprak mahsulleri ofisinin yerine ikame edeceğimiz başka bir kurum yoktur. Toprak mahsulleri ofisi her yıl kendisini yenileyerek fındık alımında daha hassas davranarak daha başarılı olmaktadır.

Toprak mahsulleri ofisi Genel müdürümüz başta olmak üzere; tüm ofis çalışanlarımıza bölgede yürüttükleri hassas çalışma nedeniyle teşekkür ediyorum. Devletimize ve devletimizin kurumlarına güveneceğiz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : TEKELCİ, FİRMANIN, DEĞİRMENİNE, SU, TAŞIYORLAR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız