HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ekim 2023 Cuma Saat: 11:44

TÖREN, EMEKÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Göreve geldiği günden bu yana sıra dışı uygulamaları ve örnek belediyecilik modeli ile ilklere imza atan Başkan Aşkın Tören, işçi maaşlarına yaptığı rekor ücret artışıyla bir kez daha emekçilerin yüzlerini güldürdü.
TÖREN, EMEKÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Göreve geldiği günden bu yana sıra dışı uygulamaları ve örnek belediyecilik modeli ile ilklere imza atan Başkan Aşkın Tören, işçi maaşlarına yaptığı rekor ücret artışıyla bir kez daha emekçilerin yüzlerini güldürdü.

Başkan Tören’in açıkladığı Yüzde 170’e varan ücret artışıyla en düşük işçi maaşı yaklaşık 23. Bin TL’ye yükseldi. Başkan Tören’in maaş zammı açıklamasını işçiler davul zurna eşliğinde halay çekerek karşıladılar.

 YÜZDE 170’E VARAN YILLIK ZAM ORANIYLA BİR REKORA DAHA İMZA ATTI

         Başkan Aşkın Tören’in göreve geldiği 1 Nisan 2019 tarihinde tüm sosyal ödemeler dahil 2 Bin 223 TL olan en düşük işçi maaşı geride kalan 4,5 yıl içerisinde yapılan iyileştirmeler sonunda yaklaşık 23. Bin TL’ye, Ortalama maaş 25.Bin TL’ye ve en yüksek işçi maaşı ise 28.Bin TL’ye yükseldi. Başkan Aşkın Tören’in emekçilerin ücretlerinde yaptığı 4,5 yıllık artış oranı ise toplam yüzde 950 olarak gerçekleşti.

Altınordu Belediyesi ile Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçiler Sendikası (Belediye-İş) arasında mutabakata varılan Toplu İş Sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Başkan Aşkın Tören ve Belediye-İş sendikası Genel başkanı Nihat Yurdakul’un imzaladığı toplu iş sözleşmesi ile işçilere ilave yeni mali ve sosyal haklar kazandırıldı.

Öte yandan imzalanan toplu iş sözleşmesiyle ücret artışları dışında çalışanların emeklilikte alacakları Kıdem tazminatı kat sayıları artırıldı. Mazeret ve ücretsiz izin haklarında iyileştirmeler yapıldı. Yine yıllık 24 olarak ödenen ikramiye gün sayısı 52’ye çıkarıldı.

 BAŞKAN AŞKIN TÖREN “BİZİM MEDENİYETİMİZDE HAK EMEKTEN DOĞAR”

         İmza töreninde konuşan Başkan Aşkın Tören “Bizim medeniyetimizde hak emekten doğar. Peygamber efendimiz "yanınızda çalıştırdığınız işçinin alın teri kurumadan onun ücretini ödeyin" diyerek aslında bizim yaşam felsefemizin özünü de mayalamıştır.

Dünya ve ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor bu sıkıntılı süreç içerisinde içimizi ısıtan bir an yaşıyoruz. Çalışma arkadaşlarımla çok şükür bu tür sözleşme günlerini bir kavga bir çıkar bir ayrışma bir kutuplaşmadan ziyade düğün günü düğün zamanına getiren tüm taraflara bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki içinden geçtiğimiz bu zor süreçte emeğin yanında olmak bizim emekçilerimize bir gönül borcumuzdur” dedi.

 ORDU’DA DEĞİL TÜM TÜRKİYE’DE REFERANS OLACAK BİR SÖZLEŞME İMZALADIK

         Başkan Tören “Ordu’da değil tüm Türkiye’de referans olacak bir sözleşme belgesi yapmak adına 4,5 yıllık kısa süre içerisinde bir olduğumuz beraber olduğumuz bu sözleşme törenlerini düğüne halaya çevirdiğimiz bu esenlik günlere geldik.

Çalışanlarımızın daha güçlü daha onurlu daha insanca yaşayabileceği ve huzur kenti, herkesin yüzünün güldüğü, gelirinin refahının arttığı, gelişen kalkınan üreten istihdam sağlayan göçü azaltan bir şehir için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’mizin, Altınordu’muzun kalkınmasında gelişmesinde güzel ülkemizin şehrimizin istikrar huzur ve istikbalinde emektar kardeşlerimizin alın teri ve emeği hakkı hiç şüphesiz inkâr edilemez. İşte bu noktada bizler helal kazancın bereketine rahmetine ve huzuruna çok inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 BİZİM ŞEHRİMİZ ALIN TERİNİN HİZMET VE HÜRMETE DÖNÜŞTÜĞÜ BİR GÖNÜL KENTİ

         Altınordu’nun bir huzur ve emek kenti olduğunun altını çizen Başkan Tören “Bizler sizinle birlikte göreve geldiğimizde önümüze bir hedef koyduk. Bu şehrin markalaşması için vizyonu dünya kenti Altınordu sloganıyla Bismillahlarımızı çektik. İşte burada omuz omuza hep birlikte durmadan yorulmadan bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim şehrimiz bir emek kenti, bizim şehrimiz bir huzur şehri alın terinin hizmet ve hürmete dönüştüğü bir gönül kenti ve buradan bir adım dahi geri gitmeyi düşünmüyoruz.

Sosyal barışı, sosyal adaleti, sosyal belediyeciliği sağlayamazsan yetimi, yoksulu, yaşlıyı, çiftçiyi, küçük esnafı, şoförü, ihtiyaç sahibini koruyamazsan Allah rahmeti ve bereketi vermiyor. O nedenle biz bu şehri bir bütün olarak kabul ediyor ve önce insan diyoruz.  Işığı sönmeyen şehir, umudu kaybolmayan şehir hedefi ve insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir belediyecilik anlayışıyla, birlikte bu yola bu iddiaya bismillah çekip revan olduk” diye konuştu.

 TÜRKİYEDEKİ İLK ÜÇ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN BİRİ

         İmzalanan toplu iş sözleşmesinin Türkiye genelindeki ilk üç toplu sözleşmeden biri olduğunu belirten Başkan Tören, “Çok şükür bugüne kadar kavga edilmeden grev yapılmadan çatışma olmadan müzakere ederek nezaketi masada ve kalbimizde hiç bırakmadan emeği merkeze koyarak başarılı toplu iş sözleşmelerimizi imzaladık. Bu sözleşmeye katkı koyan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum sözleşmemizin hayırlı uğurlu olmasını bir kez daha yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Toplu iş sözleşmesiyle elde edilen rakamlar en yüksek rakamlar belki değil. Ama kendilerinin bugüne kadar müzakere ettiği imzaya bağladığı ilk üç toplu sözleşmeden bir tanesiyse demek ki biz doğru yoldayız doğru istikametteyiz ve doğrularla yan yanayız.

Gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak bardağın dolu tarafını da bakabilme yeteneğimiz olmalı. İşte burada önemli bir yol katettiğimizi düşünüyorum. Son 4,5 yılda her şeye rağmen artık kendine yeten dirençli dayanıklı bu şehre hizmet ederken bahanesi mazereti olmayan arkadaşlarıyla birlikte tek amacı bu millete hizmet, hizmet ederken de hürmet eden bir belediyecilik anlayışıyla bu şehri karış karış adımlıyoruz. Gücümüz imkânımız neyse akıl ve alın teriyle çalışan arkadaşlarımızın hepsine feda olsun” şeklinde konuştu.

 BUGÜN BİR KERE DAHA İŞÇİ DOSTU BELEDİYE UNVANIMIZI PERÇİNLEDİK

         İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçi dostu belediye unvanlarını bir kez daha perçinlediklerini ifade eden Başkan Tören “Temmuz ayı 2023 yılı itibari ile yaklaşık olarak en düşük maaş alacak emekçi kardeşim 23 bin lira maaş alacak en yüksek maaşımız 28 bin lira ortalama maaşımızda 25 bin lira ilan ediyoruz hayırlı uğurlu olsun.

Biz geldiğimiz günden beri işçi dostu bir belediye olacağımızı kendimizi bağlayacak şekilde ilan ettik. Çok şükür 4,5 yıllık bu süre zarfında ücretlere yapmış olduğumuz iyileştirmelerle bunu ispat ettiğimizi düşünüyorum. Geldiğimiz nokta itibari ile 4,5 yılda çalışma arkadaşlarıma ki analarının ak sütü gibi helaldir, yaptığımız toplam artış oranı yüzde 950 olarak gerçekleşmiştir.

2023 yılı içerisinde 6’şar aylık iki dönemde toplam en düşük ücrette yaklaşık yüzde 140 ortalamada yüzde 155 en yüksek ücretlerde ise yüzde 170 oranında zam yaptığımızı ifade etmek istiyorum. Bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle geçmişte olduğu gibi bugün de bir kere daha işçi dostu belediye unvanımızı hiç kimseye kaptırmadık. Emekçilerimize yaptığımız bütün bu artışlar onların alın terine gösterdiğimiz saygının masum bir ifadesidir.

Alacağınız bu ücretler ananızın ak sütü gibi helal olsun. Sizlerle omuz omuza bu şehre hizmet etmekten büyük bir onur duyuyorum. Sadece Altınordu Belediyesi emek ailesini de ilgilendirmiyor bu aldığımız karar. Göreceksiniz dalga dalga geleceğiz, dalga dalga büyüyeceğiz. Emeğin aziz olduğu bu şehirde, herkes aile iş yaşam döngüsü içerisinde bu huzurlu kentte bu mutlu kentte alternatifsiz yaşamaya ve yaşayanlara hizmet etmeye büyük bir onur ve gururla devam edecek ben buna inanıyorum” dedi.

 BELEDİYE İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI YURDAKUL “ALTINORDU BELEDİYE BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

         Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul “Biz Belediye- İş Sendikası olarak derdimiz çalışmak üretmek. Üretmek hizmet etmek. Birde hedefimiz var. Hedefimiz de şu biz aile mefhumuna çok düşkün bir milletiz. İşte bak hedefimize ulaşmanın yolu o ailemizi muhannete muhtaç etmemektir. Bütün gayretimiz bu. Burada sizler Altınordu’da Ordu halkına hizmet etmek karşılığını almak ailesini namerde muhtaç ettirmemek hedef bu. Herkesin çocuğu herkesin ailesi kutsal saygı duyuyoruz özümsüyoruz benimsiyoruz. Ama herkesin de bizim ailemizin de kutsal olduğunu bilmesini söylemek hakkımız bilmeli. Ona göre davranmalı. Böyle davrandığı için ben huzurunuzda Altınordu Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yurdakul “Buraya özellikle geldim. Bunun karşılığını vermek istedim. Sizlerden ricam şudur nihayet bu toplu sözleşmelerde evimize ekmeğimizi büyüterek götürüyoruz. Bunun karşılığını Ordu halkı veriyor. Sayın belediye başkanım ve bürokrat arkadaşlarının yüzleri emeğe dönük olduğu için Ordu ölçeğinde genele baktığımızda çok çok iyi bir sözleşeme. Biz Belediye İş Sendikası olarak ayda 60 tane sözleşme yapıyoruz. Bu sözleşmeler içerisinde ilk 3’e girecek sözleşme ben sevgili başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ama sizlerden bir ricam var. Bunun karşılığını mutlaka ödeyeceğiz. Biz emekçiyiz. Hayatımızda hiç borçlu kalmadık kalmayacağız da. Nasıl ödeyeceğiz borcumuzu değerli arkadaşlar. Sayın başkana ve ekibine çok daha iyi üreterek çok daha iyi çalışarak güler yüzle tebessüm ederek halkımıza tebessüm ederek hizmet ederek ödeyeceğiz, benim bundan hiç şüphem yok.

Ben bu toplu sözleşmede emeği geçen başta Aşkın Tören bakanımıza ve çalışma arkadaşlarına hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun başkanım iyi ki varsınız. Bu yaklaşımınız emeğe olan saygınız, işçiye olan saygınız alın terine olan saygınız asla unutulmayacaktır. Bunun bilinmesini istiyorum. Bu toplu sözleşmenin sizlere ailenize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yoğun tezahüratlar ve alkışlar altında imzalanan toplu iş sözleşmesi çalışanlar tarafından davul zurna eşliğinde halaylar çekilerek kutlandı.

         Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri müdürlüğü şantiyesinde düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Başkan Aşkın Tören, Belediye İş Sendikası Genel başkanı Nihat Yurdakul, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman, Ordu Şube başkanı Kadir Altun ve işçiler katıldı.

 

 

Anahtar Kelimeler : ALTINORDU’DAN, İŞÇİLERE, REKOR, ZAM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız