HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ekim 2023 Cuma Saat: 12:32

FATSA’YA 53 KÖY YAŞAM MERKEZİ KAZANDIRILDI

  Önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Ordu Milletvekili Prof.Dr. Mahmut Özerin Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü aracılığı köy okullarının kapalı kalmaması amacıyla başlattığı proje ile eski köy okullarının büyük onarımlar
FATSA’YA 53 KÖY YAŞAM MERKEZİ KAZANDIRILDI

 

Önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Ordu Milletvekili Prof.Dr. Mahmut Özer'in Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü aracılığı köy okullarının kapalı kalmaması amacıyla başlattığı proje ile eski köy okullarının büyük onarımları tamamlandı.

Bu kapsamda Fatsa ilçesinde 53 eski köy okulu büyük onarımdan geçerek Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü. 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile Halk Eğitim Merkezi Aracılığı ile “Ulaşılabilir Yaşam Alanları” hedefiyle başlatılan Köy Yaşam Merkezleri Projesi ile ilgili çalışmalar kapsamında Fatsa'da 53 tane eski köy okulu onarıldı. Fatsa’da bu süreçte eski köy okullarının onarımının yanı sıra 3 tane anaokulu tamamlandı ve iki tane ilkokul ve ortaokul inşaatının hazırlıkları yapıldı ve önümüzdeki ay temeli atılacak. 

"BAKANLIĞIMIZA MİNNETTARIZ"

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, köy yaşam merkezlerinin oluşturulmasında büyük katkısı olan önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Ordu Milletvekili Prof.Dr.Mahmut Özer başta olmak üzere projenin devamını sağlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, onarımların takibi konusunda titiz bir çalışma yürüten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya’ya gönülden teşekkür ettiklerini belirterek, “'Kırsal mahallelerimizde bulunan eski köy okullarının durumu bizleri de derinden üzüyordu. Milli Eğitim Bakanlığımızın girişimleri ile eski okul binaları tadilattan geçirilerek köy yaşam merkezleri haline geldi. Köy yaşam merkezleri mahallelerimizde sosyal ve kültürel hayatın canlanmasına katkı sağlayacaktır. Sosyal binaların yetersizliği yüzünden yapılamayan Halk Eğitim Merkezi Kursları yeniden başlayacak ve köy kadınlarımız ve kızlarımız için çok faydalı bir sosyal aktivite olacak.

KÖY YAŞAM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLEN OKULLAR

Ahmetler Köyü İlkokulu, Akçakese İlkokulu,Aşağıardıç ilkokulu, Ayazlı İlkokulu, Yukarı Bahçeler İlkokulu,Bahçeler Sinan İlkokulu, Beyceli Kuzköy İlkokulu, Bozdağı İlkokulu, İslamdağ Arıkolu İlkokulu, Bucaklı İlkokulu, Buharı İlkokulu, Bülbül Köyü İlkokulu, Büyükkoç Mahallesi, Çömlekli İlkokulu, İslamdağ Fatih İlkokulu, Demirci Hancıoğlu İlkokulu, Demirci İlkokulu, Duayeri İlkokulu, Düğünlük İlkokulu, Gölköy İlkokulu, Güvercinlik ilkokulu, Hacıköy Mahallesi İlkokulu, Harmankıran İlkokulu, Ilıca Sarmaşık İlkokulu, Ilıca Yeşilyurt İlkokulu, İnönü Kıran ilkokulu, Karataş Köyü İlkokulu, Kavraz Korucuk ilkokulu, Kayaca İlkokulu, Kayaköy İlkokulu, Kılavuzömer İlkokulu, Kösebucağı Mahallesi ilkokulu, Hatipli Kargucak İlköğretim Okulu, Kulak Mahallesi Tepeköseli ilkokulu, Meşebükü İlkokulu, Oluklu İlkokulu, Örencik İlkokulu, Sazcılar İlkokulu, Taşlıca İlkokulu, Tayalı İlkokulu, Uzundere İlkokulu, Yassıtaş Hatipli İlkokulu, Yenikent İlkokulu, Yeşiltepe İlkokulu, Yukarıardıç İlkokulu, Yusuflu İlkokulu, Çöteli İlkokulu, Beyceli ilkokulu, Yeşilköy İlkokulu, Küçükkoç ilkokulu, Karşıyaka Dereköy ilkokulu, Aşağıyavaş ilkokulu

 

Anahtar Kelimeler : FATSA’YA, 53, KÖY, YAŞAM, MERKEZİ, KAZANDIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız