HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Ekim 2023 Pazar Saat: 16:13

ZENGİN: KINIYORUZ!

Türk Sağlık sen ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, son 3 gün içerisinde sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadıklarını söyledi.
ZENGİN: KINIYORUZ!

Türk Sağlık sen ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, son 3 gün içerisinde sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadıklarını söyledi.

Başkan Zengin, sağlıkta şiddetin tüm çalışanların sorunu olduğuna dikkat çekerek “ sağlıkta şiddeti protesto etmek, acil ve ağır yaptırımların hayata geçirilmesi gerekmektedir. Çünkü sağlık çalışanlarına şiddet 1. Basamaktan 3. Basamağa kadar her kademede, her çalışanın sorunudur” dedi.

            Türkiye’de sağlıkta şiddetin çözülmesi gereken temel meselelerden biri olduğunu belirten Zengin,  “Bugün artık sağlık çalışanları can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmektedirler. Herkes evine akşam sağ salim gidebileceğinden endişelidir. Buna dur demek için sağlıkta şiddete acil çözümler ve ağır yaptırımlar gereklidir. Çünkü sağlıkta şiddetin durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir” diye konuştu.

TUTUKLU YARGILAMA KAĞIT ÜSTÜNDE KALIYOR

Tutuklu yargılama kağıt üstünde kaldığını belirten  Başkan Fatih Galender Zengin,  “Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunu görmelidir. Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir. Bunun yanı sıra şiddetin bir tedavi biçimi olarak algısı yıkılmalı, şiddet uygulayanların acil haller dışında kamu sağlık hizmetlerinden belli bir ücret karşılığı yararlandırılması getirilerek bu durum tersine çevrilmelidir. Yani kişi sağlık çalışanına şiddet uyguladığında belli bir süre ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanamayacağını bilmelidir. Şiddetin kendisine bir fatura çıkaracağını anlamalıdır şeklinde konuştu.

KINAMA MESAJLARINDAN USANDIK

“Türk Sağlık-Sen olarak önerimiz sağlık hizmeti veren birimlerin ve yerlerin hiçbir ayrım gözetilmeden Sıfır Toleranslı Alan olarak tanımlanmasıdır” diyen Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Sıfır toleranslı alanlarda işlenen suçlara en sert yaptırımlar uygulanır ve bu suçlara karşı hakimlerin bir takdir yetkisi de bulunmaz.  Para cezasına çevrilme veya hafifletici sebepler göz önüne alınmayarak cezalar net bir biçimde verilir. Böyle bir alan tanımlaması ile eminiz ki sağlık kurum ve kuruluşları daha güvenli yerler haline geleceklerdir.  

 Sağlıkta şiddet konusunda da bu tarz çözümlerin faydalı olacağına inanıyoruz. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Artık toplantılardan, hazırlanan raporlardan, yayınlanan kınama mesajlarından usandık.”

 

Anahtar Kelimeler : ZENGİN:, KINIYORUZ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız