HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Ekim 2023 Salı Saat: 12:06

DEPREMZEDELERİN YUVASI OLDU

Türkiye ile Kore’nin tarihten gelen dostluğu ve dayanışması Kahramanmaraş depremlerinde de kendini göstererek Türk Kızılay eliyle depremzedeler için konteyner kente dönüştü. Afetzedelerin barınması amacıyla Pazarcık ilçesine yaptır
DEPREMZEDELERİN YUVASI OLDU

Türkiye ile Kore’nin tarihten gelen dostluğu ve dayanışması Kahramanmaraş depremlerinde de kendini göstererek Türk Kızılay eliyle depremzedeler için konteyner kente dönüştü. Afetzedelerin barınması amacıyla Pazarcık ilçesine yaptırılan "Türkiye-Kore Dostluk Köyü” konteyner kentinin devir teslimi için de tören düzenlendi.

 
Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenlere desteğini sürdüren Türk Kızılay, dünyanın farklı coğrafyalarındaki ülkelerin kuruluşlarıyla da iş birliği yapıyor. Türk Kızılay’ın Kore Kızılhaçı desteğiyle Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaptığı Türkiye-Kore Dostluk Köyü isimli konteyner kent de depremzedelerin yuvası oldu. Konteyner kenti yerel yönetime devreden Kızılay, Kore’den gelen heyeti depremzedelerle bir araya getirmek için de kurduğu konteyner kentte bir program organize etti. Güney Kore Ulusal Kızılhaçı ile Türk Kızılay tarafından Cengiz Topel Mahallesi'nde kurulan "Türkiye- Kore Dostluk Köyü” isimli konteyner kentte 1010 konteyner yer alıyor. Afetzedelere hizmet veren konteyner kentte çocuk oyun grubu, mescit, derslik, kütüphane, sağlık tesisi, kıraathane, çamaşırhane, aşevi, basketbol sahası, yönetim ofisi ve rehabilitasyon merkezi gibi sosyal donatılar bulunuyor.

Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik, 6 Şubat depremlerin ilk gününden itibaren Türkiye'nin yanında olduklarını ve yaraların sarılması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Güney Kore'nin zor zamanlarında Türkiye'nin yanında olduğunu belirten Lee Won-Ik, "70 yıl önce zor durumda olan Güney Kore'yi siz yalnız bırakmadınız. Biz de şu an sizinle birlikteyiz, vefa borcumuzu ödüyoruz. Eminim ki Güney Kore zor bir duruma düştüğünde ilk yola Türkiye'nin çıkacağını düşünüyorum. 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Pazarcık'ta bin on konteynerden oluşan konaklama merkezini oluşturan Kore Kızılhaçı ve Türk Kızılay’a Güney Kore Hükümeti temsilcisi olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

Güney Kore Ulusal Kızılhaçı Başkanı Kım Chul-So de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlere taziye dileklerini sundu. Depremin üzerinden 8 ayın geçtiğini hatırlatan Kım Chul-So, depremzedelere tahsis edilen konteyner kentten dolayı büyük mutluluk duyduğunu, Kore halkının Türkiye ile beraber olduğunu ifade etti.

Türk Kızılay’ın depremin ilk anından itibaren afetzedelerin yanında olduğunu ve birçok konuda depremzedelere yardımcı olduğunu dile getiren Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz da “Özellikle Kore Kızılhaçı afete müdahalenin en başından itibaren her alanda bizim yanımızda oldu ve bizim çalışmalarımıza destek verdi. Kökleri Kore yarım adasında zorlu savaş zamanlarına dayanan ortak tarihimizi yansıtan bu benzersiz ilişkinin etkisine bu süreçte bir kere daha hepimiz tanıklık ettik." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay, Kore heyetine yeni iş birlikleri için de diğer faaliyet alanlarında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde göstererek bilgi aktardı. Programa Pazarcık Kaymakamı Muhammed Kaya, Türk Kızılay Genel Sekreteri Murat Ellialtı, Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük, Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer de katıldı.

Anahtar Kelimeler : DEPREMZEDELERİN, YUVASI, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız