HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 14:52

“SU VATANDIR, SUYU KORU VATANI KORU"

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Suyu hiç tükenmeyecek sınırsız bir kaynak olarak görmemeliyiz. Su Vatandır, Suyu Koru Vatanı Koru” dedi.
“SU VATANDIR, SUYU KORU VATANI KORU"

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Suyu hiç tükenmeyecek sınırsız bir kaynak olarak görmemeliyiz. Su Vatandır, Suyu Koru Vatanı Koru” dedi.

“Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" konusunda açıklamalarda bulunan Yılmaz, su israfını önlemek amacıyla bireysel olarak herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Daha az suyla daha fazla üretmenin yollarını bulmak zorundayız diyen Yılmaz, “Mevcut tatlı su kaynaklarının kirlilikten ve iklim değişikliğinin etkilerinden korumalı ve insanların suya daha eşit erişimini sağlamalıyız” diye konuştu.

“SU HAYATTIR, SU GIDA DEMEKTİR"

Yılmaz yaptığı açıklamada; “Ülkemizde Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda 31 Ocak 2023 tarihinde "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" başlatılmıştır. Başlatılan bu seferberlik kapsamında "Suda Sıfır Kayıp" yaklaşımı ile ülkemizde her alanda suyumuzu verimli kullanarak kaynaklarımızın sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda her yıl 16 Ekim tarihinde kutlanan “16 Ekim Dünya Gıda Günü"nün ana teması da su israfına dikkat çekmek amacıyla “Su Hayattır, Su Gıda Demektir" ana temasıyla kutlanacaktır" şeklinde konuştu.

“SUYU İSRAF ETMEMELİ VE DAHA AKILLICA KULLANMALIYIZ”

Su kıtlığının her geçen gün daha önemli bir sorun haline geldiğini belirten İl Müdürü Yılmaz, “Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre dünyada 2,4 milyar insan su stresi çeken ülkelerde yaşamaktadır. Dünya'daki suyun yalnızca % 2,5'i tatlı sudur ve bu kısıtlı kaynak hızla azalıyor. Son yirmi yılda, kısaca söylemek gerekirse, dünyadaki mevcut tatlı suyun beşte birini kaybettik. Bu durumunun en önemli sebebi insan kaynaklıdır. Bu artan kıtlığın sonucu olarak içmek ve ihtiyaç duyduğumuz ürünleri üretmek için giderek daha az su bulabiliyoruz. Su konusunda harekete geçmek için daha fazla bekleyemeyiz. Küresel tatlı su miktarının % 72' sinin tarım için kullanıldığı düşünüldüğünde, bu konuda harekete geçilmemesinin sonuçlarının en belirgin hissedileceği alan tarım olacaktır. Daha az suyla daha fazla üretmenin yollarını bulmak zorundayız. Mevcut tatlı su kaynaklarımızı kirlilikten ve iklim değişikliğinin etkilerinden korumalı, ayrıca insanların suya daha eşit erişimini sağlamalıyız. Başka bir deyişle yaşamımızın ve gıdamızın geriye kalan suyumuza bağlı olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Tarladan sofraya gıda zincirinin tamamında suyu daha verimli kullanmalıyız. Suyu israf etmemeli ve daha akıllıca kullanmalıyız. Suyu hiç tükenmeyecek sınırsız bir kaynak olarak görmemeliyiz" açıklamasında bulundu.

“ÖNLEMLER ALMALIYIZ”

Su israfını önlemek amacıyla bireysel olarak herkesin elinden geleni yapması gerektiğini de vurgulayan Yılmaz; “Hepimizin "Suda Sıfır Kayıp" yaklaşımı ile hareket ederek bu konuda önlemler almamız gerekiyor. Geleneksel sulama yöntemlerini modern teknolojilerle değiştirmeliyiz. Toprağı değil bitkiyi sulamalıyız.  Bitkilerin ihtiyaç duyduğu suyu en uygun miktarda ve uygun zamanda sağlayarak su tüketimimizi azaltmalıyız" ifadelerini kullandı.

 

 

Anahtar Kelimeler : “SU, VATANDIR, SUYU, KORU, VATANI, KORU"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız