Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 10:37 İREM BEŞİKTAŞ’TA
- 10:36 SÜPER LİG’DE SEZON KARARI
- 10:36 GELİŞİM LİGLERİ TESCİL EDİLDİ
- 10:37 52 ORDU TESTEN GEÇTİ
- 09:57 GAZİ VURUŞU
- 17:23 YILMAZ’DAN GAZETEMİZE VEDA ZİYARETİ
- 15:59 ORDU YEREL KALKINMANIN BAŞKENTİ OLACAK
- 15:39 “ HERKESE ÖNEMLİ SORUMLULUK DÜŞÜYOR”
- 14:34 ÜYE ÇİZELGELERİ ASKIYA ÇIKIYOR
- 13:45 YILMAZ: HAKKIMIZI SAVUNMAKTAN BİR AN GERİ DURMAYACAĞIZ!
- 13:44 ZENGİN: YARDIMCI HİZMETLER SINIFIDA MASADA OLMALI!
- 13:42 ŞEYHOĞLU: TALEPLERİMİZ ÇOK HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR!
- 13:33 ORDU’DA, TİYATRO KONUŞULDU
- 12:34 ANALİG HEYECANI BUGÜN BAŞLIYOR
- 12:34 KIRSALIN ULAŞIM KALİTESİ ARTIYOR
KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELEYE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde kahverengi kokarca böceği ile mücadele çalışması başlatıldı.
Tarım ürünlerine ciddi manada zarar veren kahverengi kokarca ile mücadele konusuna özel önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile birlikte koordineli çalışması ve etkin bir sonuç elde edilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesinin ilaçlama alanındaki tüm imkanlarını seferber etti.
Ordu’da son zamanlarda popülasyonu artan kahverengi kokarca için ilaçlama çalışması başladı. Gelecek sezonlarda yaşanması muhtemel sorunları engellemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığında yapılan çalışmada Ordu Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadele ekipleri ergin kahverengi kokarca ile mücadele ediyor.
POPÜLASYONUN FAZLA OLDUĞU ALANLARDA ÇALIŞMA BAŞLADI
Çalışmalar yoğunluğun en fazla olduğu Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçesinde başlatıldı. 8 araç, makine ve ekipmanlarla mahalle mahalle gezen ekipler, yoğunluğun bulunduğu ev ve iş yerlerinde ilaçlama çalışması yapıyor. Böylelikle, kışlamak için tercih ettikleri kahverengi kokarca barınma alanlarına müdahale edilerek önümüzdeki sezon yaşanması muhtemel sorunların önüne geçilmesi planlanıyor.
“BÜTÜN YETKİLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ettiler.
Vatandaşlar şöyle konuştular:
“Bina içlerine giriyorlar, ışıklar yandığında balkonlarda, çamaşır astığımızda kıyafetlerimizde evlerimize giriyor. Kokarca ciddiye alınacak, şakaya gelmeyecek tarımım düşmanı. Bu konuda yapılan çalışma için çok memnunuz. Bütün yetkililere çok teşekkür ediyoruz.”