HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Ekim 2023 Cumartesi Saat: 12:42

BAŞKAN TAVLI YATIRIMLARI İNCELEDİ

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ve basın mensuplarıyla birlikte Ünye’nin Hızarbaşıgünlük, İnkur, Tekkiraz, Uğurlu ve Pelitliyatak Mahallelerinde tamamlanan ve devam eden yatırım
BAŞKAN TAVLI YATIRIMLARI İNCELEDİ

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ve basın mensuplarıyla birlikte Ünye’nin Hızarbaşıgünlük, İnkur, Tekkiraz, Uğurlu ve Pelitliyatak Mahallelerinde tamamlanan ve devam eden yatırımları inceledi.

Ulaşım, alt yapı ve tesislerde yapılan incelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Tavlı, “85 Mahallesi ve 3 bin kilometrelik yol ağı ile hizmet verdiğimiz Ünye’mizde altyapı, yol ve diğer yatırımlarımız hızla devam ediyor” dedi.

SERA HEM ÜNYE’Yİ HEM DE BATIPARK’I SÜSLEYECEK

Gezi ve incelemeler ilk olarak Çatalpınar Mahallesi’nde yer alan ve Ünye Belediyesi tarafından işletilen seradan başladı. Başkan Tavlı sera hakkında yaptığı açıklamada, “2000 metrekare alan üzerine kurulu 2 adet seramızda süs bitkileri üretiliyor. Burada hem istihdama katkı sunduk hem de belediyemizi ekonomik olarak rahatlattık. Seramızda yetiştirilen süs bitkileri şehrimizin birçok noktasına dikilerek şehrimize güzellik katıyor. Ayrıca seramızda yer alan bitkiler Batıpark projemizin peyzaj düzenlemelerinde de kullanılacak” diye konuştu.

HIZARBAŞIGÜNLÜK MAHALLESİ’NE 15 BİN 704 METREKARE BETON YOL

İncelemelerin bir sonraki durağı taş ocağının da bulunduğu Hızarbaşıgünlük Mahallesi oldu. Uzun ömürlü beton yola kavuşan mahalle, konforlu ulaşımın keyfini sürerken taş ocağından çıkan malzeme ise Liman antrepo saha dolgusu, Cüri Deresi tahkimatı ve temel malzeme olarak kullanılıyor.

Ünye Belediyesi Hızarbaşıgünlük Mahallesi’nde, 15 bin 704 metrekare beton yol, 1.500 ton temel altı malzeme, 1.220 ton stabilize yol hizmeti, 91 metre yağmur suyu hattı ve derebaks çalışması yaptı. Mahallenin ulaşımın konusunda önemli bölümünün tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ham madde ocağımız Büyükşehir Belediyesi’nin limanda antrepo saha dolgusunun yapılmasında kullanılmakta. Ayrıca OSB’nin hayata geçmesinde önemli olan Cüri Deresi tahkimatı yapılmasında DSİ ile yaptığımız ortak protokol çerçevesinde tahkimat çalışmalarında kullanılmaktadır. Yaklaşık 3,5 Km. tahkimatı bu ocağımızdan aldığımız taşlarla gerçekleştirdik. Derede olası bir taşkının OSB’de risk oluşturmaması için bu tahkimatı önemsiyorduk. Çok şükür bitme aşamasına geldi. Şehrimizin birçok noktasında özellikle derelerin tahkimatının yapılmasında bu ocağımızdan taş alıyoruz. Taş duvar ve temel malzeme ihtiyacımızı bu ocağımızdan temin ediyoruz” şeklinde konuştu.

MUHTAR ŞAHİN’DEN BAŞKAN TAVLI’YA TEŞEKKÜR

Hızarbaşıgünlük Mahalle Muhtarı Ahmet Şahin mahallelerinde yapılan hizmetlere ilişkin, “Başkanımız Hüseyin Tavlı’ya mahallemizde yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum. 4 Km. yolumuz beton çalışmasıyla konfora kavuştu” dedi.   

İNKUR MAHALLESİ’NDE 31 BİN 440 METREKARE BETON YOL

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ve basın mensuplarının bir sonraki durağı İnkur Mahallesi oldu. İnkur Mahallesi’nde Ünye Belediyesi tarafından 31 bin 440 metrekare beton yol, 13 bin 225 ton temel altı malzeme, 2 bin 540 ton stabilize yol hizmeti, 138 metre yağmur suyu hattı ve derebaks çalışması yapıldı.

“BÜYÜKŞEHİR MODELİ İLE DAHA SERİ HİZMET ÜRETİYORUZ”

İnkur Mahallesi Fevzi Çakmak mevkiinde devam eden çalışmalar yerinde incelenirken, Tavlı, “Bulunduğumuz mahallemizde 7 Km.’nin üzerinde beton yol çalışması yapıldı. Her mahalle ve sokakta ciddi anlamda hizmetlerimiz Büyükşehir Belediye modeliyle birlikte hayata geçirilmiş durumda. Büyükşehir modeli ilçe belediyesi ile büyükşehir belediyesinin hizmet gücünü arttırmış bu da vatandaşlarımıza daha seri hizmet üretmemizi sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

UĞURLU MAHALLESİ’NE 19 BİN 635 METREKARE BETON YOL KAZANDIRILDI

İncelemelerin bir sonraki durağı Uğurlu Mahallesi oldu. Uğurlu Mahallesi’nde beton yol çalışmaları devam ederken bu zamana kadar 19 bin 635 metrekare beton yol, 2 bin 540 ton temel altı malzeme, Bin 840 ton stabilize yol hizmeti ile 114 metre yağmur suyu hattı ve derebaks kazandırıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı zor coğrafi şartlarda her vatandaşa hizmet sunduklarını belirterek, “2600 metre beton yol hizmet yaptığımız mahallemizde ayrıca bağlantı yollarıyla birlikte sıkıntılı olan bölgelerde beton yol çalışması yaptık. Mahallemizde ayrıca yine zaruri olan sokaklarımızın yaklaşık 600-700 metrelik kısmını da beton yolla buluşturuyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın sıkıntılarını ve dertlerini gidermekten dolayı bizler de mutluyuz” açıklamasında bulundu.

KONKASÖR ŞANTİYESİ BÖLGENİN İHTİYACINI KARŞILIYOR

Tekkiraz Karaarmut mevkiinde bulunan konkasör şantiyesinde de incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Konkasör şantiyemizle bölgenin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Tekkiraz mahallemiz başta olmak üzere Yenikent, Pelitliyatak, Nurettin, Yaycı, Dizdar, Fatih, Yeniköy, Ortaköy, Dereköy hattın tam orta noktasında bulunan Konkasör şantiyemiz ayrıca sathi kapma yaptığımız bölgelerde asfaltın oluşmasını sağlayan malzemedir. Hızarbaşıgünlük Mahallemizde bulunan taş ocağından buralara malzeme taşımak maliyetli bir iş olacaktı. Biz de hem belediyemizin ekonomik gücünü arttırmak hem de vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet sunmak amacıyla Konkasör şantiyemizi kurduk ve hızlı bir şekilde hizmet sunmaya devam ediyor. Böylelikle hizmetlerimiz çok daha verimli bir şekilde hayata geçiyor” diye konuştu.

PELİTLİYATAK’TA HİZMET SEFERBERLİĞİ

Başkan Tavlı ve beraberindeki daha sonra Pelitliyatak Mahallesi’ni ziyaret etti. Ulaşımda önemli yatırımların yapıldığı Mahallede Ünye Belediyesi 33 bin 721 metrekare beton yol, 17 bin 376 ton temel altı malzeme serimi, Bin 920 ton stabilize yol hizmeti, 129 metre yağmur suyu hattı ve derebaks çalışması yaptı.

Ulaşım çalışmalarının yanı sıra Pelitliyatak Meydan çalışmalarında da sona gelindi. Mahalleye kazandırılan kapalı semt sahası hem sportif faaliyetlere hem de mahallelinin düğün, sünnet gibi organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Mahalle meydanına ayrıca dinlenme alanları ve çocuk parkı da yapıldı. Mahallenin zor coğrafi yapısına rağmen Ünye Belediyesi 40-50 yıllık yol sorunlarını çözüme kavuşturarak vatandaşların konforlu yollarla ulaşımlarını sağladı.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ BİR BİR YERİNE GETİRDİK”

Seçim çalışmalarında Ünye’nin tüm mahallelerinin sorunlarını bir bir tespit ettiklerini ve göreve geldiklerinde aciliyet sırasına göre bir bir çözüme kavuşturduklarını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Pelitliyatak Mahallemiz Ünye’mizin merkeze en uzak mahallesi. Akkuş yol ayrımından itibaren yol sorunu olan mahallemizde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte önce ana yolu asfaltlayarak çalışmalarımıza başladık. Beldeden dönüşen mahallemizin eski mahallelerinde de ciddi yol sorunları vardı. 40-50 yıllık sorunların çözümü için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Mahallemize kazandırdığımız kapalı semt sahası ile hem gençlerimizin sportif faaliyetlerinin yürütülmesini sağladık hem de hemşehrilerimizin organizasyonları için kapalı mekan ihtiyacını giderdik. Ayrıca meydan çalışmalarımız kapsamında dinlenme alanları ve çocuk parkı çalışmaları yürüttük. Kısa sürede meydan çalışmamızı tamamlayarak hizmete açacağız.

Ulaşım konusunda Pelitliyatak Mahallesi’nin birçok sokağında beton yol çalışması yürütüyoruz. Ağır kış koşullarında araç geçişinin mümkün olmadığı yolları beton yol ile mümkün hale getirdik. Hizmetlerimizi kararlılıkla hayata geçiriyoruz” dedi.

Başkan Tavlı ayrıca çalışmalara destek verenlere de teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı; “Biz bu imkanları sağlayan başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere TBMM Başkanımız sayın Numan Kurtulmuş, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanımız Sn. Mahmut Özer, Milletvekillerimiz Sn. Mustafa Hamarat ve Sn. İ. Ufuk Kaynak, Cumhur İttifakı Milletvekilimiz Sn. Naci Şanlıtürk’e bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.”

MUHTARLARDAN BAŞKAN TAVLI’YA TEŞEKKÜR

Mahallelerindeki hizmet seferberliğinden memnun olduklarını belirten mahalle muhtarları da Başkan Hüseyin Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler’e teşekkür etti.

 

 

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, TAVLI, YATIRIMLARI, İNCELEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız